Στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων στέκεται ο Δήμος Κορινθίων (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων, των ανθρώπων που, σε αυτό το δύσκολο διάστημα, χρειάζονται στήριξη και συμπαράσταση στέκεται ο Δήμος Κορινθίων επιλέγοντας να βοηθήσει, να ανακουφίσει και όχι να διαφημίσει!

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/AXQrX2MOnok” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Οι ενέργειες έχουν γίνει και γίνονται με σεμνότητα, σοβαρότητα και διακριτικότητα ως αρμόζει!

Με επιμέλεια και προσωπική φροντίδα του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου

◾Συγκεντρώθηκαν και αποδόθηκαν ποσότητες τροφίμων πολλαπλάσιες εκείνων που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. ◾Ενισχύθηκαν με προσωπικό από δομές που ανέστειλαν την λειτουργία τους οι δομές της Πρόνοιας ώστε να ανταποκριθούν στην ευθύνη που αυξήθηκε έναντι αδυνάτων, ηλικιωμένων και ευπαθών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.
◾Εξασφαλίστηκαν παροχές από επιχειρήσεις και φορείς για πρώτη φορά ώστε η βοήθεια να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει την μέριμνα και φροντίδα του δήμου και της κοινωνικής υπηρεσίας, είτε σε επίπεδο τροφίμων με διανομή έτοιμων γευμάτων και προϊόντων, απόδοση επιταγών αγοράς ή προπληρωμένων κουπονιών, είτε σε επίπεδο υπηρεσιών που εκπορεύονται από τις ιδιαίτερες συνθήκες του κορωνοιού.

▶️▶️ «Είμαστε κοντά σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται. Σκύβουμε στις ανάγκες τους με σεβασμό. Προσφέρουμε ανακούφιση κυρίως όμως αίσθημα ασφάλειας πως κανένας δεν είναι μόνος του στις δύσκολες στιγμές που περνά. Τα τρόφιμα που διανέμουμε, θέλω να το διευκρινίσω, προμηθεύτηκαν και πληρώθηκαν από το Δήμο Κορινθίων και από το υπουργείο Εσωτερικών . Η στήριξη μας αυτή θέλω να σας πω δεν αφορά μόνο της Άγιες Ημέρες του Πάσχα! Η ανάγκη δεν περαιώνεται το διάστημα αυτό! Είναι διαρκής… Γι αυτό και διαρκής είναι η φροντίδα του Δήμου» θα σημειώσει ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Νανόπουλος ευχόμενος σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από τον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης για την διανομή στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Διανομή τροφίμων πρέπει να σημειωθεί έγινε σε 4 διαφορετικά σημεία και κατ΄ οίκον .

Ειδικότερα, για τις Ημέρες του Πάσχα και αμέσως μετά διατίθενται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε 900 οικογένειες (2.300 ωφελούμενοι) πλέον των 50 τόνων σε τρόφιμα, είδη που πληρώθηκαν από το Δήμο Κορινθίων και το υπουργείο Εσωτερικών και δεν αποτελούν χορηγίες ή παροχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα είδη που διανέμονται από το δήμο μεταφράζονται σε: 3,5 τόνους αρνί, 2 τόνους κοτόπουλο ,12,5 τόνους πατάτα, 5 τόνους όσπρια , 5 τόνους ζάχαρη, 1 τόνο αλάτι, 5 τόνους ζυμαρικά, 10.000 λίτρα γάλα, 5 τόνους αλεύρι, 3 τόνους χυμού ντομάτας, 7.000 λίτρα λάδι. Επιπλέον διατίθενται 15.000 τεμάχια ειδών υγιεινής .
Η περιφέρεια Πελοποννήσου πιστώνει τους λογαριασμούς δικαιούχων ΤΕΒΑ και θα χορηγήσει τη δεύτερη φάση διανομής ετοίμων γευμάτων από το δήμο μας .

Επιπλέον από τον Δήμαρχο αποδόθηκαν το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης δωροεπιταγές και κουπόνια για αγορά τροφίμων σε πλέον των 150 συμπολιτών μας .

Από το πασχαλινό τραπέζι των απόρων δε θα λείψει το παραδοσιακό αρνί και σαλάτα .Η διανομή των ειδών αυτών θα γίνει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου .

⏺ Η παράθεση των παραπάνω υπήρξε επιβεβλημένη ανάγκη ως ουσιαστική απάντηση σε όλους εκείνους ( fake news ) που μανιωδώς προσπαθούν το κρίσιμο και ευαίσθητο αυτό διάστημα είτε να απαλείψουν ενέργειες του δήμου, είτε να τις οικειοποιηθούν είτε να παραμορφώσουν την πραγματικότητα λέγοντας πως ο Δήμαρχος άφησε χωρίς βοήθεια τους πολίτες που είχαν ανάγκη. Οι πράξεις του κ.Δημάρχου διαψεύδουν με τρόπο ηχηρό τα λόγια τους!

➡️ Ο κ.Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στο να έρθει εις πέρας το μεγάλο και δύσκολο αυτό έργο, τους εργαζομένους στην Κοινωνική Πρόνοια, τους εργαζομένους από άλλες δομές που συνέβαλαν στην συσκευασία και διανομή και θα το κάνουν μέχρι και την Κυριακή, τους αστυνομικούς που με την παρουσία τους στους χώρους διανομής βοήθησαν στην τήρηση των μέτρων, τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και προσέφεραν δωροεπιταγές και κουπόνια αγοράς τροφίμων.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο