Εμπρησμοί κάδων απορριμμάτων στη πόλη της Κορίνθου

Νέα κρούσματα εμπρησμών κάδων απορριμμάτων σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου στις 5:00 π.μ.).

Τα περιστατικά εμπρηστικών επιθέσεων συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα και εξαιτίας αυτών καταστράφηκαν συνολικά έντεκα (11) κάδοι στο κέντρο της πόλης, συγκεκριμένα επί των οδών Δερβενακίων, Αράτου, Κολοκοτρώνη και Σίνα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, η οποία ειδοποιήθηκε έγκαιρα, αντιμετώπισε όλα τα περιστατικά αποτελεσματικά, προχωρώντας στην κατάσβεση των εστιών φωτιάς που προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στους κάδους απορριμμάτων.

Λίγο αργότερα, επιτόπου βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Χρήστος Μελέτης και σε σύντομο χρονικό διάστημα η αρμόδια

Υπηρεσία του Δήμου καθάρισε τους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Στη συνέχεια ο Δήμος προέβη σε αναφορά προς την Ασφάλεια Κορίνθου, η οποία δρομολόγησε τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται στη διαδικασία του εντοπισμού των δραστών. Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργείται και από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.

Επ΄ ευκαιρία του γεγονότος αυτού, η Δημοτική Αρχή Κορινθίων παρακαλεί τους συνδημότες, σε περίπτωση που εντοπίσουν ανάλογα περιστατικά, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Αστυνομική Διεύθυνση στο τηλέφωνο 100 ή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι πολίτες, να αποφεύγουν να τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων στάχτες από τζάκια ή άλλα εύφλεκτα υλικά που αποτελούν εστία πρόκλησης ζημιών ή πυρκαγιών των κάδων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο