Η Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου παρουσιάζει την παράσταση «Ράφτης Κυριών» | 12/7 – 29/7

Η «Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου» φέτος το καλοκαίρι, παρουσιάζει την ξεκαρδιστική φαρσο-κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ «Ράφτης Κυριών» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Τσίρτση.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις Παλιές Αποθήκες του Συνεταιρισμού στο Χιλιομόδι από τις 12 έως τις 29 Ιουλίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα.
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:15
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 690 896 1157


Ο Ζωρζ Φεντώ (1862-1921) ανήκει στους μεγάλους συγγραφείς της Γαλλικής Κωμωδίας, του λεγόμενου Βωντβίλ και της φάρσας. Συνέθεσε μοναδικές συζυγικές φάρσες με ανελέητο και σπαραξικάρδιο το κωμικό στοιχείο, όπου με μια βαθιά σπουδή των χαρακτήρων, καυτηριάζει τη μετριότητα της αστικής τάξης και την γελοιοποιεί. Πολλά έργα του γνώρισαν διεθνή επιτυχία και παίζονται διαρκώς μεχρι σήμερα, όπως τα «Ψύλλοι στ’ αυτιά», «η Κυρία του Μαξίμ», «Μην το πεις στην Αμελί».

Σήμερα πολλοί θεωρούν τον Ζωρζ Φεντώ πρόδρομο του Σουρρεαλιστικού και Ντανταϊστικού θεάτρου. O «Ράφτης Κυριών» είναι το πρώτο του σημαντικό έργο, όπου φάνηκε αμέσως το μεγάλο του ταλέντο στη φάρσα και τις απίστευτες περιπλοκές και συμπτώσεις που οδηγούν σε μια φρενίτιδα επί σκηνής.

Ο γιατρός Μουλινό είναι παντρεμένος με την Υβόν αλλά διατηρεί και κρυφή ερωτική σχέση με τη Σουζάν, σύζυγο του Ωμπέν. Ο Ωμπέν με τη σειρά του, απατά τη Σουζάν με τη Ρόζα, σύζυγο του Μπασσινέ, φίλου του Μουλινό. Ο Μουλινό για να μπορεί να ζήσει τον παράνομο έρωτά του ανενόχλητος, νοικιάζει από τον Μπασσινέ ένα διαμέρισμα το οποίο μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως ραφτάδικο, κι εκεί κανονίζει να συναντήσει τη Σουζάν. Και τότε θα ακολουθήσει μια απίστευτη παρέλαση χαρακτήρων και συμπτώσεων. Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές, μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου η οποία επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινό μέτρα για το καινούριο της φόρεμα, η μητέρα της Υβόν, κυρία Αιγκρεβίλ, υποψιασμένη για τις πονηρές προθέσεις του γαμπρού της και, φυσικά, ο μπάτλερ του Μουλινό, ο Ετιέν, το πρόσωπο που θα ανακατώσει ακόμα περισσότερο τα νερά προκαλώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις…

Ρούλα Καλαρά

raftisk1

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο