Κόρινθος: Ξεκίνησε το μεγάλο έργο για την αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού (video)

Ξεκίνησε η επανεκκίνηση του μεγάλου έργου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, που αφορά την αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/7culmQaCt_s” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Στο σημείο παρευρέθη ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός.
Το μεγάλο έργο επανεκκινείται πλέον με 100% εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μετά από διακοπή κάποιων μηνών, η οποία συνέβη λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 3-4 περίπου μηνών.
Το έργο αυτό αφορά την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών στην περιοχή των Εξαμιλίων, της Ξυλοκέριζας, της Αρχαίας Κορίνθου και της Κορίνθου, με προοπτικές οι αγωγοί να φτάσουν αργότερα μέχρι και τον Δήμο Άσσου-Λεχαίου, εφόσον ολοκληρωθούν τα έργα που αφορούν και το βιολογικό σύστημα στην Δημοτική Αρχή Άσσου-Λεχαίου.
Το έργο αυτό, θα αντιμετωπίσει τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι αγροτικές περιοχές με την άρδευση.
Επιπλέον, όπως τόνισε ο Δήμαρχος πρόκειται για την καλύτερη λύση, καθώς γίνεται οικολογική διαχείριση του νερού, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε μία περίοδο που υπάρχουν μεγάλες κλιματικές αλλαγές είναι κρίμα να συνεχίζουν αυτά τα νερά να οδηγούνται στην θάλασσα.
Μέσα από το έργο αυτό, αξιοποιείται και το τελευταίο γραμμάριο νερού που κατευθύνεται στην θάλασσα, νερό το οποίο μέσα από τις περιβαλλοντικές μελέτες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και με τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται απεριόριστα για άρδευση στις προαναφερθείσες περιοχές.
Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Κορινθίων ίσως και να είναι ο μοναδικός Δήμος στην χώρα, ο οποίος αξιοποιεί νόμιμα 100% νερά βιολογικού καθαρισμού.
Την ίδια στιγμή που κάποιοι απλά υπόσχονται, η Δημοτική Αρχή Αλέξανδρου Πνευματικού απαντάει με μεγάλα και οραματικά έργα, τα οποία λύνουν μικρά και μεγάλα προβλήματα και τα οποία δεν έχουν επέλθει τυχαία, αλλά μετά από προσπάθειες πολλών ετών.

korinthostv.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο