Ολοκληρώθηκε η νέα πλατεία στο Γαλατάκι Κορινθίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα στα πλαίσια των έργων που αφορούν τις υποδομές και τις αναβαθμίσεις, ο Δήμος Κορινθίων ανάπλασε κοινόχρηστο χώρο στο Γαλατάκι τον διαμόρφωσε σε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία και τον παρέδωσε προς χρήση στους κατοίκους της.

Η πλήρως ανακατασκευασθείσα δημοτική πλατεία στο κέντρο του χωριού είναι προϋπολογισμού 155.000 € , ποσό που προέρχονται από δημοτικούς πόρους.
Οι εργασίες προέβλεπαν την καθαίρεση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων την απομάκρυνση των παλαιών φωτιστικών και των άλλων μεταλλικών κατασκευών καθώς και την αποξήλωση θάμνων και άλλων περιττών στοιχείων.
Στην «νέα» πλατεία, πραγματοποιήθηκαν εργασίες όπως η τοποθέτηση κρασπέδων, η δημιουργία πλακόστρωτου με τις κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων και η κατασκευή σταμπωτού δαπέδου σε μορφή ακανόνιστης πέτρας καθώς και ελαφρού βιομηχανικού δαπέδου.
Το έργο ολοκληρώθηκε τόσο με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων όσο και των καθιστικών, που θα αναδεικνύουν τον νέο και αναβαθμισμένο αυτό χώρο σε ένα ξεχωριστό τόπο συνάντησης τόσο των περαστικών όσο και των μόνιμων κατοίκων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο