Ολοκληρώθηκε η πλατεία στην Κάτω Αλμυρή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε με δημοτικούς πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 105.000 € η πλατεία στην Κάτω Αλμυρή Κορινθίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων:

Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου συνεχίζει να υλοποιεί έργα τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του Καλλικρατικού μας Δήμου.
Ένα από αυτά αποτελεί η ολοκλήρωση μιας λειτουργικής και όμορφης πλατείας στην Κάτω Αλμυρή, η οποία δρομολογήθηκε και κατασκευάστηκε εξ’ αρχής από τη Δημοτική Αρχή την προηγούμενη δημοτική θητεία, ολοκληρώθηκε με δημοτικούς πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 105.000 €, και παραδόθηκε στους συμπολίτες μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το έργο περιλάμβανε την κοπή του υφιστάμενου οδοστρώματος στα όρια της πλατείας καθώς και την ολοκλήρωσή της με εργασίες που αφορούν την εκσκαφή των θεμελίων για την εκτέλεση περιμετρικά της πλατείας των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων όπως είναι τα τοιχία.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των περιττών αντικειμένων και των προϊόντων καθαιρέσεως με σκοπό την διαμόρφωση χώρου για την διάστρωση των επιχώσεων από θραυστό αμμοχάλικο πάχους 10 εκατοστών.

Το έργο ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση ξύλινων περγκόλων και καθιστικών, καθώς και με την επίστρωση πλακόστρωτου (δαπέδου) ενώ σε επιλεγμένα σημεία του, τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα συνοδευόμενα με τα δίκτυα υποδομής τους.

Η δημιουργία της πλατείας θα συμπληρώσει ένα έργο που τόσο έλειπε και είχε ανάγκη η Αλμυρή, θα γίνει σημείο αναφοράς των δημοτών αλλά και των επισκεπτών και θα αναβαθμίσει την περιοχή με ένα όμορφο, λειτουργικό και φιλόξενο χώρο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο