ΑρχικήΚΟΡΙΝΘΙΑΔήμος ΣικυωνίωνΔήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του Βιολογικού και...

Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του Βιολογικού και διάθεση του νερού για άρδευση

Μια σημαντική νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων, η οποία αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και της επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού για αρδευτικούς σκοπούς.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, τα οποία χρηματοδοτούνται με κονδύλι που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμένεται να αποδώσουν πολλαπλά και σύνθετα οφέλη.

Αφ’ ενός εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού εξασφαλίζοντας παράλληλα και μείωση του ενεργειακού κόστους. Αφ’ ετέρου η νέα μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει, θα αποδώσει επεξεργασμένο νερό το οποίο μπορεί να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής του δήμου Σικυωνίων, μειώνοντας την ίδια στιγμή τα υπολείμματα των λυμάτων. Συνολικά, εκτιμάται ότι θα αρδεύονται 6.000 στρέμματα σε Κιάτο, Μούλκι και Αρχαία Σικυώνα (Βασιλικό).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, «πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη του δήμου Σικυωνίων και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της προστασίας του περιβάλλοντος, της ισόρροπης ανάπτυξης και της διαφύλαξης των φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό. Με την αειφόρο διαχείριση και την κυκλική οικονομία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στην πράσινη ανάπτυξη και στον σεβασμό του αστικού πολιτισμού μας στο φυσικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η εξοικονόμηση νερού σε μια εποχή που οι πόροι μειώνονται και οι αγρότες μας βρίσκονται σε δεινή θέση, είναι παραπάνω από επιτακτική. Γι’ αυτό», σημείωσε, «οι προσπάθειές μας για χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης και εξασφάλισης νερού είναι συνεχείς, επίμονες και εργώδεις», υπογράμμισε θυμίζοντας τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις των αρδευτικών έργων, που υλοποιούνται σε όλο το δήμο Σικυωνίων.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά για «την συνεχή συμπαράστασή του και την δυναμική υποστήριξή του σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων του δήμου Σικυωνίων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο