Πρόγραμμα για την εορτή των «Θεοφανείων» και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Κιάτο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 6 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Παρασκευή, θα εορτασθεί πανηγυρικά στην πόλη του Κιάτου η εορτή των «Θεοφανείων» και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ορίζουμε από την προηγούμενη ημέρα γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων, σπιτιών και ελλιμενισμένων πλοίων καθώς και ειδικό επίσημο στολισμό του λιμανιού.

Στον εορτασμό παρακαλούνται να προσέλθουν όλες οι Αρχές της πόλης, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπ/σης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Οι προσκεκλημένοι να λάβουν θέση στους οριοθετημένους χώρους τόσο στον Ιερό Ναό «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» κατά την τελετή του αγιασμού όσο και στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ώρα 10:30 οι προσκαλούμενοι και οι Αρχές της πόλης να παραβρίσκονται στην είσοδο του Ναού, προκειμένου να εισέλθουν εν πομπή εντός του Ναού για την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Ώρα 11:15 θα γίνει η εκκίνηση της πομπής μέσω της οδού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και με κατεύθυνση ανατολικά επί της οδού Καλογεροπούλου, καταλήγοντας στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου, θα προπορεύονται τα λάβαρα της Εκκλησίας, τα εξαπτέρυγα και οι ιερείς, θα ακολουθεί ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης των λοιπών επισήμων και το κοινό της πόλης.

Επιστροφή της πομπής από την οδό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι ιερείς παρακαλούνται να φροντίσουν για την Ιεροτελεστία.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης.

Το Λ/Χ Κορίνθου-Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την οριοθέτηση και επιτήρηση του χώρου στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ιδιαίτερα παρακαλείται το κοινό να ακολουθήσει την πομπή με τάξη, κατά την μετάβαση στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου και επιστροφή στην Εκκλησία για τον λαμπρό εορτασμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο