Πρόγραμμα για την εορτή των «Θεοφανείων» και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Κιάτο

Στις 6 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Παρασκευή, θα εορτασθεί πανηγυρικά στην πόλη του Κιάτου η εορτή των «Θεοφανείων» και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ορίζουμε από την προηγούμενη ημέρα γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων, σπιτιών και ελλιμενισμένων πλοίων καθώς και ειδικό επίσημο στολισμό του λιμανιού.

Στον εορτασμό παρακαλούνται να προσέλθουν όλες οι Αρχές της πόλης, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπ/σης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Οι προσκεκλημένοι να λάβουν θέση στους οριοθετημένους χώρους τόσο στον Ιερό Ναό «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» κατά την τελετή του αγιασμού όσο και στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ώρα 10:30 οι προσκαλούμενοι και οι Αρχές της πόλης να παραβρίσκονται στην είσοδο του Ναού, προκειμένου να εισέλθουν εν πομπή εντός του Ναού για την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Ώρα 11:15 θα γίνει η εκκίνηση της πομπής μέσω της οδού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και με κατεύθυνση ανατολικά επί της οδού Καλογεροπούλου, καταλήγοντας στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου, θα προπορεύονται τα λάβαρα της Εκκλησίας, τα εξαπτέρυγα και οι ιερείς, θα ακολουθεί ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης των λοιπών επισήμων και το κοινό της πόλης.

Επιστροφή της πομπής από την οδό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι ιερείς παρακαλούνται να φροντίσουν για την Ιεροτελεστία.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης.

Το Λ/Χ Κορίνθου-Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την οριοθέτηση και επιτήρηση του χώρου στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ιδιαίτερα παρακαλείται το κοινό να ακολουθήσει την πομπή με τάξη, κατά την μετάβαση στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου και επιστροφή στην Εκκλησία για τον λαμπρό εορτασμό.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο