Δήμος Σικυωνίων: Ρεκόρ χρηματοδότησης για έργα αγροτικής οδοποιίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην πρώτη θέση πανελλαδικά βρέθηκε και πάλι ο Δήμος Σικυωνίων αυτή τη φορά για την εξασφάλιση της υψηλότερης χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για έργα αγροτικής οδοποιΐας στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Σικυωνίων κατάφερε να κερδίσει 6,6 εκατομμύρια ευρώ για 10 έργα αγροτικής οδοποιίας στα όρια του. Αυτό τον φέρνει στην πρώτη θέση των δήμων που διεκδίκησαν τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και μάλιστα με διαφορά σχεδόν 100% από τον δεύτερο (δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων με 3,5 εκατ. ευρώ).

Είναι αξιοσημείωτο επίσης, ότι ο δήμος Σικυωνίων συγκέντρωσε και την υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση των φακέλων που κατέθεσε, στα 7 έργα έπιασε το μέγιστο 95% και στα άλλα τρία κινήθηκε πάνω από το 80%, ενώ εγκρίθηκαν και τα 10 έργα των οποίων την χρηματοδότηση αιτήθηκε.

Συνεπώς με βάση τα αποτελέσματα, εξασφαλίστηκαν 6.605.000€ τα οποία αντιστοιχούν στα εξής έργα:

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ – ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΛΙΝΑΣ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΑΛΙΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΙΟΥ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΟΥ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΟΝΟΥΣΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΑΥΚΑΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΣΙΑΣ – ΜΑΤΙΟΥ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ – ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΓΚΟΥΡΑΣ – ΜΕΣΙΝΟΥ

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, ικανοποιημένος για άλλη μια φορά για την υψηλή χρηματοδότηση που επετεύχθη, σημείωσε ότι για τον ίδιον και τους συνεργάτες του η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την αγροτική οδοποιία είναι μια έμμεση και ουσιαστικά στήριξη στους αγρότες και το αγροτικό εισόδημα, γι’ αυτό και αποτελεί μια από τις υψηλότερες προτεραιότητές του.

Το ασφαλές και εκσυγχρονισμένο αγροτικό οδικό δίκτυο συνεισφέρει σημαντικά στην γρήγορη μεταφορά των προϊόντων στις αγορές καθώς και στην εύκολη μετακίνηση οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων από και προς τις καλλιέργειες. Έτσι στηρίζεται ουσιαστικά – στο πλαίσιο των παρεχόμενων υποδομών – η αγροτική παραγωγή ειδικά σε εποχές δύσκολες όπως οι σημερινές που οι αγρότες δοκιμάζονται πολλαπλά, σημείωσε.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Σικυωνίων ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου (τεχνική υπηρεσία και γραφείο προγραμματισμού) καθώς επίσης και τις δημόσιες υπηρεσίες: Δασαρχείο, Εφορεία Αρχαιοτήτων και Εφορεία Νεότερων μνημείων, αλλά και την διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και φυσικά την Διαχειριστική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άψογη συνεργασία που έφερε το άριστο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aποτελέσματα των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο