Eκδήλωση στη Νεμέα με θέμα τον Αμπελοοινικό Τομέα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Δήμο Νεμέας, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα τον αμπελοοινικό τομέα, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νεμέας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Κασίμης και κ. Ν. Αντώνογλου, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κ. Καλαντζής, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θ. Κουρεμπές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Α. Βλάχος, υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο και τη ΔΑΟΚ Κορινθίας, εκπρόσωποι από την ΕΔΟΑΟ, τον ΣΕΟ, την ΚΕΟΣΟΕ, τον ΣΟΝ, τον σύνδεσμο και την ένωση φυτωριούχων και από οργανώσεις και συνδέσμους ιδιωτικών και συνεταιριστικών οινοποιητικών επιχειρήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χ. Κασίμης μετέφερε χαιρετισμό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκπρόσωπος του Αν. Υπουργού κ. Μ. Μπόλαρη. Ο Αν. Υπουργός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του αμπελοοινικού τομέα για την αγροτική ανάπτυξη και στην ανάγκη ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων με την Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι Γενικοί Γραμματείς του ΥπΑΑΤ αφού αναφέρθηκαν στους στόχους της εκδήλωσης, τόνισαν την πολιτική βούληση του υπουργείου, για ένα άνοιγμα προς στις τοπικές κοινωνίες όπου ασκείται η αγροτική δραστηριότητα, την έναρξη διαλόγου για τα ζητήματα του αμπελοοινικού τομέα αναμένοντας προτάσεις από τους εμπλεκομένους φορείς, επεσήμαναν δε την αναγκαιότητα να χτιστεί από κοινού μια δυναμική για τις ελληνικές εξαγωγές, την ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολλούς τομείς του αγροτικού τομέα και ιδιαιτέρως του αγροδιατροφικού με την Ρωσική Ομοσπονδία, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης κοινών προγραμμάτων.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στη βάση προετοιμασίας της χώρας μας στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους 2016 «Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα» κατόπιν της υπογραφής του Οδικού Χάρτη για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο χωρών στον αγροτικό τομέα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2016».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Νεμέας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την πολιτική ηγεσία foto typos260816 2του υπουργείου για την διοργάνωση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας την πολυπληθή παρουσία κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας παραγωγής οίνου ΠΟΠ Νεμέα.
Η θεματολογία της συνάντησης αφορούσε κυρίως ζητήματα που θα συζητηθούν με τη Ρωσική πλευρά, στο πλαίσιο της στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί κατά τις εργασίες της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, όπως πολλαπλασιαστικό υλικό αμπέλου, αμπελουργικό δυναμικό, τομέας οίνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις από στελέχη του Υπουργείου, σχετικά με την ανωτέρω θεματολογία και ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου και σε γενικότερα θέματα που απασχολούν τον τομέα.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ακολούθησε επίσκεψη και γευσιγνωσία οίνων στο εκθετήριο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας καθώς και στους χώρους της Επαγγελματικής Σχολής «Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας» ΕΠΑΣ Νεμέας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο