Η γιορτή του πολιούχου Αγίου Γεωργίου στη Νεμέα (pics)

Με λαμπρότητα η Νεμέα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την παραμονή το απόγευμα με την περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου προς τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεμέας, από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας και τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Την Πανηγυρική θεία λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών, με τον εφημέριο π. Ευάγγελο Μπακασιέτα να κάνει εκτενή αναφορά στον Πολιούχο της πόλης ενώ τόνισε ότι πρέπει ο ιστορικός Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεμέας να είναι επισκέψιμος, ζητώντας τη συμβολή του Δήμου και της Περιφέρειας σε αυτό. Ακολούθησαν αγώνες δρόμου και παραδοσιακοί χοροί.

nemea

nemea2

nemea4

nemeaped

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο