«Νέμεα 2024, στα βήματα του Μίλλερ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 28 με 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν τα «Νέμεα 2024», από το σύλλογο αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων, που στοχεύει στην αναβίωση του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Η 8η Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας (IACD: Uppsala – Sweden)

Συνδιοργανωτής: Δήμος Νεμέας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 8ης ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΜΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΛΛΕΡ»

 

ΗΜΕΡΑ 1η Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

17:00 Ναός του Νεμείου Διός στην Αρχαία Νεμέα

17:15 Σάλπισμα αναγγελίας έναρξης της εκδήλωσης

17:15 Η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συνοδεία μουσικών οργάνων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Καρούζου Δημητρίου, Δικηγόρου και καθηγητή μουσικής, θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση με ύμνους και τραγούδια.

17:55 Καλωσόρισμα και ομιλίες προσκεκλημένων επισήμων.

17:55 Πρώτη παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο του « Ύμνου στον Αθλητή», σε ποίηση Κωστή Παλαμά, μελοποιημένου από τη διεθνώς βραβευμένη συνθέτη Πηγή Λυκούδη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική και τη Χορωδία του Δήμου Νεμέας, υπό τη Διεύθυνση της αρχιμουσικού Δρ. Γιαννακοπούλου Γεωργίας.

19:00 Κήρυξη έναρξης της 8ης Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων από επίσημο/η προσκεκλημένο/η.

19:00 Στέψη της Νεμέας από την ιερή εκεχειρία (Ολιγόλεπτο θεατρικό δρώμενο). Τελετή αφής φλόγας και απαγγελία του Ύμνου της Νεμέας από τον συγγραφέα και ποιητή Μπουχούτσο Γεώργιο και του «Ύμνου των Νέμεων Αγώνων» από τη φιλαρμονική του Δήμου Νεμέας.

19:20 Ύμνος του Σείκιλου από τη Σοπράνο Ζαβίτσα Μαρία και 1ος Ορφικός Ύμνος (Ύμνος στον Απόλλωνα) από τον μουσικό Κλεόπα Αθανάσιο, συνοδεία αρχαίας λύρας.

19:25 Μεταφορά της φλόγας στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας, συνοδευόμενη από λαμπαδηδρόμους αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Νεμέας και από το Λύκειο Ελληνίδων Κιάτου, οι κοπέλες του οποίου ντυμένες ιέρειες θα πλαισιώσουν όλη την εκδήλωση.

19:55 Αφή του Βωμού από την Ανδριάνα Μούλου, μαθήτρια και διακεκριμένη αθλήτρια του shotokan karate, με Ελληνικές, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.

20:00 Παρουσίαση αφηγήματος του Πίνδαρου από την Dianne de Laet, συνοδεία άρπας.

20:05 Εθνική Λυρική Σκηνή Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Ηρακλής μαινόμενος», βασισμένη στο ξεχωριστό έργο «Ηρακλής» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης.

Συντελεστές παράστασης:

Μεταφράσεις: Λένια Ζαφειροπούλου

Μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Ερμηνεύουν: Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος), Έλενα Μαραγκού (μεσόφωνος), Χρήστος Κεχρής (τενόρος), Μάριος Σαραντίδης (βαθύφωνος). Ως αφηγήτρια εμφανίζεται η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Με τη συμμετοχή 21μελούς μουσικού συνόλου.

21:00 Τέλος πρώτης ημέρας.

 

ΗΜΕΡΑ 2η Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Χώρος: Αρχαίο Στάδιο Αρχαίας Νεμέας

07:00 Αγώνες δρόμου ενός σταδίου

10:30 Παρουσίαση οπλιτοδρομιών.

12:00 Επίδειξη Παγκρατίου Αθλήματος από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος

18:00 Αγώνας δρόμου 7.500 μ. « Στα βήματα του Ηρακλέους»

19:30 Τελετή Λήξης παρουσία επισήμων προσκεκλημένων και Πρέσβεων διαφόρων χωρών.

Απονομή επάθλων στους νικητές και τις νικήτριες των αγώνων και παρουσίαση του «Ύμνου στον αθλητή» του Κωστή Παλαμά, σε μουσική Πηγής Λυκούδη.

ΗΜΕΡΑ 3η Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

11:00 Εκδήλωση προς τιμήν του Στέφανου Μίλλερ. Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες επίσημων προσκεκλημένων (φίλων και συνεργατών του αειμνήστου) με μουσικές παρεμβάσεις από την παιδική και νεανική χορωδία συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Νεμέας.

Σημείωση: Οι ώρες στο παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις.

Η 8η Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας (IACD: Uppsala – Sweden)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο