Κόρινθος: Τα σχέδια του κτιρίου που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη και τα κειμήλια, παρέδωσε ο Δήμαρχος στην Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης

Τα σχέδια του κτιρίου που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη και τα κειμήλια, παρέδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων στην Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkorinthiondimos%2Fvideos%2F1350936195674462%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true” ]

Β.Νανόπουλος: Ήταν χρέος μας και το επιτελούμε! 

Το Κτίριο που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου και τα κειμήλια των Μικρασιατών είχε περιληφθεί στην παρουσίαση του Δημάρχου Κορινθίων την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου, στο βίντεο που αναφέρονταν τα έργα που υλοποιούνται εντός του 2023.

«Είναι χρέος προς τους συμπολίτες μας του Συνοικισμού και το επιτελούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στο video.

Μια εβδομάδα μετά από αυτήν την παρουσίαση, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, ο Βασίλης Νανόπουλος παρέδωσε, στην διάρκεια της εκδήλωσης της Μικρασιατικής Στέγης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,  στην Πρόεδρο της Στέγης Κορίνθου κ.Βασιλική Ευστρατιάδου, τα σχέδια προσόψεως του κτιρίου που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη και τα κειμήλια των Μικρασιατών! «Κυρία Πρόεδρε με χαρά σας παραδίδω τα σχέδια με την  μορφή που θα έχει το κτίριο που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη και τα κειμήλια. Η αρχιτεκτονική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες, η τεχνική υπηρεσία εργάζεται ώστε να έχουμε ανάδοχο το καλοκαίρι γι αυτό το πολύ σημαντικό έργο» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Συγκινημένη η Πρόεδρος παρέλαβε τα σχέδια, τα παρουσίασε στην αίθουσα και από μικροφώνου σημείωσε.«Εκπληκτική είδηση πραγματικά. Κύριε Δήμαρχε, εσείς οι δημοτικοί άρχοντες γράφετε ιστορία! Όλοι έχετε βάλει ένα λιθαράκι. Εάν είχε πραγματοποιηθεί 10 χρόνια πριν, κειμήλια που έχουν σήμερα σχεδόν καταστραφεί  θα είχαν διασωθεί στο ακέραιο» Το έργο αναμένεται να έχει ανάδοχο το καλοκαίρι και έρχεται να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των Μικρασιατών του Συνοικισμού, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου έχει ομόφωνα αποφανθεί θετικά από το 2011!

Η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί για την δρομολόγηση των ενεργειών, πέτυχε την παραχώρηση του χώρου ανέγερσης από την περιφέρεια Πελοποννήσου, σε λίγες ημέρες παρουσιάζει την Αρχιτεκτονική μελέτη του Μουσείου ενώ ο ανάδοχος αναμένεται το καλοκαίρι με την δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
00:03:38

Ο Δημήτρης Τσιόδρας στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024» στην Τρίπολη (vid)

Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής...

Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες (...

Απολογισμός έργου των πρώτων εκατό ημερών της νέας Δημοτικής αρχής

          Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της Δημοτικής Αρχής.           «Ότι είπαμε προεκλογικά το κάναμε πράξη», επισήμανε ο Δήμαρχος Κορινθίων και στη συνέχεια ανέλυσε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής που έχουν γίνει αυτό το διάστημα.           Συγκεκριμένα:
Μετάβαση στο περιεχόμενο