Εγκρίθηκε το Σχέδιο των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Καλλιθέα από το τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας

Πράσινο φως στο σχέδιο που κατέθεσε ο δήμος Κορινθίων, για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Συνοικισμού, το οικόπεδο των 26 στρεμμάτων που αγοράστηκε στην περιοχή της Καλλιθέας με στόχο την δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου, έδωσε το Τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πράσινο φως στο σχέδιο που κατέθεσε ο δήμος Κορινθίων, για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Συνοικισμού, το οικόπεδο των 26 στρεμμάτων που αγοράστηκε στην περιοχή της Καλλιθέας με στόχο την δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου, έδωσε το Τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η έγκριση αποτελεί το ουσιαστικότερο βήμα της υλοποίησης του έργου, ενός έργου που σχεδιάστηκε από την δημοτική αρχή για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων, των αθλητών και των πολιτών του δήμου που οι σημερινές δομές αδυνατούν. Επίσης να υπηρετήσει τον στόχο η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων να περιληφθούν στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ.Βασίλης Νανόπουλος, ανακοίνωσε τη θετική εξέλιξη της έγκρισης του σχεδίου των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και τα επόμενα βήματα στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου την Πέμπτη το πρωί. Το τεχνικό Συμβούλιο, ενέκρινε το σχέδιό μας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα επόμενα βήματα, είναι η υποβολή του φακέλου στο ταμείο ανάκαμψης και η χρηματοδότηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων επεσήμανε πως στην χρονιά που έρχεται θα ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα το γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να καλυφθούν οι προπονητικές ανάγκες των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά την υπαναχώρηση της διοίκησης του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και την μη ενοικίαση του γηπέδου του Συνοικισμού από τον δήμο. “Το αυξημένο ενδιαφέρον που τα τεέυταία χρόνια, καταγράφεται στον Δήμο μας για τον αθλητισμό, μας προσδίδει ιδιαίτερη ικανοποίηση”.

Ο Δήμος έχει την υποχρέωση όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτό το ενδιαφέρον αλλά μέσα από σύγχρονες, πρότυπες και απόλυτα λειτουργικές υποδομές να καταστεί σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό , προορισμός για τον αθλητικό τουρισμό. Ο σχεδιασμός μας είναι άρτιος και οι πολίτες βλέπουν να εξελίσσεται σε όφελός τους» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων στις δηλώσεις του.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντέρμπι με τον Δίωνα Κυπαρισσίας στην πρεμιέρα για τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή 1/11/2026 τον Δίωνα Κυπαρισσίας, στο ντέρμπι της πρεμιέρας της τοπικής κατηγορίας γυναικών, με τον αγώνα να αρχίζει στις 19:00.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και κροτίδες στην Κόρινθο – Σύλληψη 23χρονης για υπόθεση απάτης στη Μεσσηνία

Στην Κόρινθο συνελήφθησαν δύο άτομα για μικροποσότητες κάνναβης, ενώ στην Καλαμάτα οι συλλήψεις αφορούσαν απάτη, κλοπή κινητού και αφαίρεση πατινιού από ανήλικο.
00:08:19

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Μια εναλλακτική πρόταση για τις καθημερινές μετακινήσεις

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν έδαφος στην Τρίπολη – Επιδοτήσεις και οικονομικά οφέλη ενισχύουν το ενδιαφέρον των πολιτών Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των πολιτών στην Τρίπολη, αποτελώντας μια σύγχρονη, οικονομική και…

Προς ολοκλήρωση η αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου Κρανιδίου Πορτοχελίου και Κρανιδίου Ερμιόνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση, τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου, δίνοντας έμφαση στην οδική ασφάλεια και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση τμημάτων επαρχιακών οδών Νο 4 (Κρανίδι – Πορτοχέλι) και Νο 9 (Κρανίδι – Ερμιόνη)», συνολικού προϋπολογισμού