Εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δήμο Κορινθίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο “Γνωριμία με τη ναυαγοσωστική” στην παραλία “Καλάμια”, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. Το σεμινάριο διοργάνωσε  ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία  με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ.     

Οι πολίτες εκπαιδεύτηκαν ΔΩΡΕΑΝ από τον κ. Καστρινάκη Παντελή, Πρόεδρο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ για τις βασικές έννοιες  της Ναυαγοσωστικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:

στους τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο,
στους τρόπους προσέγγισης του θύματος με διασωστικό κολύμπι,
στις λαβές για ανάσυρση του θύματος και στους τρόπους μεταφοράς του
στην έξοδος από το υγρό στοιχείο.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν  στην παροχή βασικών Α’ Βοηθειών,  οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Τσάκωνας Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Δημάκος Κωνσταντίνος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας κα Τσουλουχά Δήμητρα. Επίσης η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ  Δήμου Κορινθίων κα Σούκουλη Αμαλία, η Πρ/νη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα Σπυροπούλου Αναστασία και η Πρ/νη των ΚΑΠΗ Κορίνθου κα Μπισμπίκη Άννα, καθώς επίσης και οι υπάλληλοι του Προγράμματος “Βοήθεια στο  σπίτι”  Χούπη Αγγελική και Σκούρτη Ανδριάνα.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν είκοσι νέοι εθελοντές πολίτες,  και το παρακολούθησαν πλήθος παρευρισκόμενων δημοτών  και λουόμενων.

 

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Τσάκωνας Ιωάννης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του σημερινού σεμιναρίου αφού ευχαρίστησε την εθελοντική διασωστική ομάδα για το πολύτιμο έργο της, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: “ το σεμινάριο ναυαγοσωστικής πρέπει να επαναληφθεί στον Δήμο Κορινθίων και να γίνει γνωστό σε όλους τους δημότες, πρώτον για να νιώθουν οι ίδιοι ασφαλείς όταν κολυμπούν, αλλά και για να είναι σε θέση να σώσουν κάποιον συνάνθρωπό τους που κινδυνεύει από πνιγμό.

Ο Δήμος Κορινθίων αξιοποιεί όλα τα προγράμματα μέσω του Ελληνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης σχετικά με  το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής τόνισε, «Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης. Αν και η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε μεγάλους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στέκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, με συνεχή προγράμματα πρόληψης, καθότι «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».

Ο ΑΝΤΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΤΣΑΚΩΝΑΣ

 

The post Εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δήμο Κορινθίων appeared first on .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο