Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.

          Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος «Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη σπατάλη από ορισμένους συνδημότες, θεωρώντας ότι είναι πλεονέκτημά τους να καταναλώνουν όσο νερό θέλουν».

          Για την αντιμετώπιση θα ληφθούν δύο συγκεκριμένα μέτρα. Διακοπές παροχής νερού υπερκαταναλωτών και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αφαιρούνται τα υδρόμετρα.

          Για τους μεγαλοοφειλέτες προχωρά η διαδικασία όπως είχε αναγγελθεί από τον Δήμαρχο και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ με τέσσερα μέτρα:

Εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής
Αφαίρεση υδρομέτρου.
Μεταφορά οφειλής στη Δ.Ο.Υ.
Δικαστικές ενέργειες

 

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές πάνω από 100.000,00€, να υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ νερό. Αν κάποιος αυτό το θεωρεί σωστό και δίκαιο να το κάνει», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, αυτό που ισχύει με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου είναι 10% για τις οικίες και 20% για τις επιχειρήσεις ως προκαταβολή και έπειτα ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού για 100 δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων όσων ανταποκρίνονται. Αν δεν πληρωθούν τρείς συνεχόμενες δόσεις γίνεται οριστική διακοπή με ταυτόχρονη αναβίωση του χρέους.

Τέλος ο Δήμαρχος κατέληξε: «Δείχνουμε όλη την καλή διάθεση, αναγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες και είμαστε εδώ για να ρυθμίσουμε. Πάμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όλους τους πολίτες, είμαστε όλοι ίσοι.»

The post Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης appeared first on .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο