Δεκεμβρίου 05, 2019

Το διεθνές συνέδριο "Τροία-Τενέα-Ρώμη" χαιρέτησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η πρέσβυρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η επίτιμη γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, αρχαιολόγος Έλενα Κόρκα.

vardinmarian

 

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η κα Κόρκα ανέφερε:

"Συγχαίρω την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάνα Βαρδινογιάννη και την επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων Έλενα Κόρκα καθώς και το επιτελείο αρχαιολόγων, εθελοντών και φίλων της αρχαίας Τενέας, για τη συνεχή επιμονή και άοκνη προσπάθεια όλων αυτών των ετών. Είχε ως αποτέλεσμα την εύρεση των αξιόλογων αρχαιολογικών στοιχείων της αρχαίας Τενέας.
Είμαι βέβαια ότι ο σκοπός του συνεδρίου μετά την ανταλλαγή απόψεων εξειδικευμένων επιστημόνων θα είναι η αρχή της ανάπτυξης πολιτιστικών διαδρομών και η πολιτιστική διασύνδεση των τριών πόλεων.

Ως περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού την περιοχή μας."

Το Διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με θέμα «Τροία-Τενέα-Ρώμη» διοργανώνεται από τη Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας Δρα Έλενα Κόρκα και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Τενέας».

Οι τρεις πόλεις, Τροία-Τενέα-Ρώμη, συνδέονται με ένα κοινό μυθολογικό παρελθόν και η μελέτη τους ως συνόλου θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση και ερμηνεία των ιστορικών και αρχαιολογικών δεδομένων τους. Με αφορμή το έτος της Τροίας, καθώς και των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της αρχαίας Τενέας, διοργανώνεται για πρώτη φορά επιστημονική συνάντηση επί των θεμάτων αυτών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τη σύνδεση των τριών πόλεων, σε Έλληνες και ξένους μελετητές των τομέων της αρχαιολογίας, της αρχιτεκτονικής, της αρχαιομετρίας, καθώς και σε εμπειρογνώμονες της πολιτιστικής επικοινωνίας και των πολιτιστικών διαδρομών, της διαχείρισης μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, όπως επίσης και ειδικών στην ιστορία, στη μυθολογία, στη γλωσσολογία και στην τοπογραφία.

Οι διοργανωτές προσδοκούν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διακεκριμένων επιστημόνων που θα συμμετέχουν να οδηγήσει σε εμπλουτισμό της σχετικής βιβλιογραφίας, σε συνέργειες και στην ανάπτυξη νέων πολιτιστικών διαδρομών.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Ελληνικού ICOMOS.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia