Πέτρος Τατούλης “Δημιουργούμε το πρώτο αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι Κορινθίας”

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Μανώλη Πλειώνη για τη δημιουργία του πρώτου αστρονομικού πάρκου στο Κρυονέρι Κορινθίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας και καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βασίλης Γκανιάτσας και οι επιστημονικοί συνεργάτες των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης της συνεργασίας των δύο μερών και η δημιουργία κοινού φορέα διαχείρισης της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πίστη τους στη δυναμική του εγχειρήματος και την τεράστια συμβολή του στην έρευνα και την καινοτομία, στο επιστημονικό και μαθητικό επίπεδο, αλλά και της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος.

Η επένδυση θα καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστεί πλανητάριο, εργαστήριο προσομοίωσης σεισμού και μετεωρολογικός σταθμός και θα αναβαθμιστούν συνολικά οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο