Εορτή του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στην Ι. Μ. Κορίνθου (pics)

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου και το αφιερωμένο προς τιμήν του Ι. Παρεκκλήσιο.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Πέτρος Καγιούλης, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροιπ. Θεόδωρος Κεραμίδας,π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης και οι Διάκονοί του, ενώ από νωρίς είχαν προσέλθει προς εκκλησιασμό ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην Κατηχητική προσπάθεια της Ι. Μητροπόλεως μας με τον τίτλο, «ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»στα μαθήματα της οποίας έχουν προσκληθεί κατά καιρούς αλλά και προσκαλούνται διακεκριμένοι ομιλητές, ένας εκ των οποίων είναι και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο οποίος στην εφετεινή έναρξη των ομιλιών έκανε μνεία σε ένα κείμενο του Αγίου Διονυσίου Κορίνθου,στο οποίο διατυπούται το βαθύτερο θεολογικό νόημα του Επισκοπικού Αξιώματος. Ο σεπτός Ποιμενάρχηςμας, βάσει των διδασκαλιών του Αγίου Διονυσίου, εξήγησε στο ευσεβές εκκλησίασμα την αναγκαιότητα ύπαρξης του Επισκόπου για την Εκκλησία αλλά και τις αρμοδιότητες αυτού στα Εκκλησιαστικά, Ποιμαντικά και Λειτουργικά πράγματα.

Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι σαν Κορίνθιοι οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο, εφαρμόζοντας τα γραφόμενα του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τον Άγιο, καθώς την ημέρα της μνήμης Του τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, μετά την Ενθρόνισή του ως Μητροπολίτου Κορίνθου πριν ακριβώς από μία δωδεκαετία.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο