Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Πρόγραμμα εορτασμού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, διαμορφώνεται ως ακολούθως: 

 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023. 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται οι κρατικές υπηρεσίες, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα υποκαταστήματα τραπεζών, τα ιδιωτικά γραφεία και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα. 

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 

Σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις. 

Πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών κτηρίων, ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων, κεντρικών οδών, πλατειών και οικιών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2023. 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 

Ώρα 09:45 Προσέλευση Επισήμων στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με τη  συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων  Θεοδώρων. 

Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ.κ. Αγαπίου. 

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, κα Δόσχορη Ευαγγελία. 

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν: 

Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, ο Δήμαρχος, οι  Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωπος αυτών, οι Εκπρόσωποι  Εφέδρων Αξιωματικών, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εκπρόσωποι Σωματείων 

και Τοπικών Φορέων, οι Εκπρόσωποι των Ενώσεων τοπικού χαρακτήρα, οι Διευθυντές  των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και  παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους. 

Ώρα 10:50: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και  κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα  Σωματεία και τις Ενώσεις, τους Συλλόγους, τους Φορείς και τα Σχολεία. 

Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. 

Ώρα 11:30: Ακολουθεί παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας του Δήμου, επί της κεντρικής λεωφόρου, από το ύψος του κινηματογράφου  «ΗΛΕΚΤΡΑ» έως το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου. 

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες και μαθητές  του 1ουΔημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, του Γυμνασίου Λουτρακίου και του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου στην Πλατεία 25ης Μαρτίου. 

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου. 

Τελετάρχες: Ιωάννου Αικατερίνη – Γκιώνη Ειρήνη.

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 

Ώρα 09:45: Προσέλευση Επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίων Θεοδώρων. 

Ώρα 10:00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.  

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων, κα Μαυροματίδου Θεώνη. 

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν: 

Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων,  Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος  αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα 10:30: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση  στεφάνων από τις Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τους  Φορείς και τα Σχολεία.  

Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. 

Ώρα 10:50: Ακολουθεί παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, με τη συμμετοχή των Σχολείων των Αγίων  Θεοδώρων, επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου. 

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας  και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων. 

Τελετάρχες: Μπρεζετού Αικατερίνη – Στάμου Αλέξανδρος.

ΠΕΡΑΧΩΡΑ 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 

Ώρα 09:45: Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. 

Ώρα 10:00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.  

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Παπανικολάου Δημήτριο Εκπαιδευτικό  του Γυμνασίου Περαχώρας. 

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν: 

Οι Εκπρόσωποι Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή  εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και  τα Λάβαρά τους. 

Ώρα 10:30: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο (Πλατεία  Ταξιαρχών) και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές  Αρχές, τα Σωματεία και τους Φορείς, τους Συλλόγους και τα Σχολεία.  

Θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. 

Ακολουθεί μαθητική παρέλαση των Σχολείων της Περαχώρας.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας  και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου. 

Τελετάρχες: Πρωτοπαππάς Μενέλαος – Ζερβός Βασίλειος 

ΙΣΘΜΙΑ 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 

Ώρα 9:50: Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. 

Ώρα 10:00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.  

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ισθμίας, κα Χαρανά Αλεξάνδρα. 

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν: 

Οι Εκπρόσωποι Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων,  Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος  αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους. 

Ώρα 10:30: Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και  κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία, τους Φορείς, τους Συλλόγους και τα Σχολεία.  

Εν συνεχεία, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. 

Ώρα 11:00: Μαθητική παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, επί της κεντρικής οδού Ισθμίας. 

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας  και της τάξης η Τροχαία Κορίνθου. 

Τελετάρχες: Γκούμα Μαρία – Διαμαντοπούλου Αργυρώ 

Κοινοποίηση: Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεατρο-Μουσικο-Χορευτική παράσταση στα Τρόπαια την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Πασχαλοπατήματα και Αναμνήσεις» διοργανώνει ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γορτυνίας «ΑΡΙΩΝ ΙΠΠΟΣ» και ο Δήμος Γορτυνίας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων, την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 9 το βράδυ.Τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα είναι το θέμα της παράστασης στην οποία συμμετέχουν και χορεύουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας

Οι «Αετοί Γορτυνίας» στηρίζουν τη Δωρεά του Μυελού των Οστών

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αετοί Γορτυνίας» στηρίζει τη Δωρεά του Μυελού των Οστών και διοργανώνει δράση ενημέρωσης και δειγματοληψία, το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών. Η σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας από τους «Αετούς Γορτυνίας»

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάναςαπό τους «Αετούς Γορτυνίας» Το 10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας διοργανώνεται το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας. Εκτός από τους αθλητές του Α.Π.Σ. ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, οι θεατές θα

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Λακωνίας

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Λακωνίας Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 137956/02.05.2024 (ΑΔΑ: Ψ09Λ7Λ1-8ΝΩ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο