Σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για να μην ξαναζήσουμε στιγμές όπως εκείνες τις δύσκολες ώρες που περάσαμε με τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια κι επειδή τις επόμενες ώρες περιμένουμε αυξημένη ένταση των ανέμων σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, οφείλουμε όλοι να μηδενίσουμε το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Καλούμε τους πολίτες να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό και να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς. Επίσης, απαγορεύεται η κίνηση εκτός επαρχιακού οδικού δικτύου και ειδικότερα μέσα από σε δάση, δασικούς και αγροτικούς δρόμους και δρυμούς (ΦΕΚ 138Α/05.08.2021). Τέλος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, απευθύνουμε έκκληση προς όλους για τη μείωση της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο δυνατόν. 

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή την Πολιτική Προστασία στο 112.

Η ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών για όλη την Επικράτεια είναι εξαιρετικά επείγουσα, λαμβάνοντας υπόψη τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη και θέτουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και την υγεία.

Γραφείο Τύπου

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο