Πρόταση φιλοξενίας του “Acropolis Rally 2021” με επίκεντρο το Λουτράκι κατέθεσαν στον Λευτέρη Αυγενάκη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Λουτρακίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρωμένη πρόταση φιλοξενίας του “Acropolis Rally 2021” με επίκεντρο το Λουτράκι κατέθεσαν στον Λευτέρη Αυγενάκη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και οι Δήμοι Νομού Κορινθίας

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης μελέτης, με τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, για τη διοργάνωση του κορυφαίου αγώνα Acropolis Rally 2021”, που επιστρέφει φέτος στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτου (WRC), για να υποδεχτούμε στο Λουτράκι τους κορυφαίους του θεσμού.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει φιλοξενήσει με επιτυχία την κορυφαία διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις για πολλά έτη τόσο στην κατηγορία WRC όσο και μετέπειτα στην κατηγορία ERC. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους του Νομού Κορινθίας υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση φιλοξενίας για το “Acropolis Rally 2021“, για να υποδεχτούμε στο Λουτράκι τους κορυφαίους του θεσμού, ύστερα από οχτώ χρόνια απουσίας, από τις 9 – 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου και οι Δήμαρχοι Νομού Κορινθίας και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης συνεχάρη τον Υφυπουργό για την τεράστια επιτυχία της επιστροφής του “Acropolis Rally 2021” στην Ελλάδα και το πρόγραμμα του WRC και τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής -εξαιρετικές ειδικές διαδρομές, άριστες ξενοδοχειακές υποδομές με ικανό αριθμό ποιοτικών κλινών για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, εγγύτητα σε αεροδρόμιο και λιμάνι, αλλά και φυσικό κάλλος απαραίτητο για την τουριστική προβολή της χώρας μας-, ώστε η Κορινθία, με επίκεντρο το Λουτράκι να επιλεγεί ως κέντρο του αγώνα.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθαρισμός Δαφνώνα στο Λεωνίδιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εργασίες καθαρισμού στον Δαφνώνα, στο Λεωνίδιο, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την πρόληψη κινδύνων και τη διατήρηση της καθαριότητας σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής σημασίας. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση φερτών υλικών, απορριμμάτων και βλάστησης, με στόχο την απρόσκοπτη ροή των υδάτων, την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και τη βελτίωση της

Παρουσία και στήριξη στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης ενόψει Πάσχα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης. Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφάνιος, μαζί με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος, σε ένα κλίμα

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για αντιπλημμυρικά υδραυλικά έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, για θέματα αντιπλημμυρικών – υδραυλικών έργων που αφορούν την 7η εθνική οδό, στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως Θουρία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συζητήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ