Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Αγίων Θεοδώρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού στην πολιτιστική ιστορία του τόπου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίων Θεοδώρων, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη, εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και πλήθους πολιτών.

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής, ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή των Αγίων Θεοδώρων και ευρύτερα του Δήμου.

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επενδύει σταθερά στον πολιτισμό, αναγνωρίζοντάς τον ως βασικό πυλώνα κοινωνικής συνοχής, ιστορικής μνήμης και ποιοτικής ανάπτυξης, επισημαίνοντας τη σημασία της δημιουργίας σύγχρονων υποδομών που δίνουν χώρο και ευκαιρίες έκφρασης στη νέα γενιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου από την κυρία Γεωργία Ράτη και τον κύριο Γεώργιο Ράτη, η οποία υπήρξε καθοριστική για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου. Όπως σημειώθηκε, η προσφορά αυτή αποτελεί μια ουσιαστική πράξη κοινωνικής ευθύνης και έμπρακτης στήριξης του πολιτισμού, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη του τόπου μπορεί να στηριχθεί και στη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με την αυτοδιοίκηση.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μουσικού και μαέστρου Στέργιου Καμπούρη, ο οποίος άφησε σημαντικό αποτύπωμα στην πολιτιστική ζωή των Αγίων Θεοδώρων και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία και λειτουργία της Φιλαρμονικής, εμπνέοντας γενιές νέων ανθρώπων.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δρ Δημήτριος Μήλιος, Υπηρεσιακός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αθηνά Κόρκα.

Παρόντες ήταν επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θεώνη Μαυροματίδου, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αθανάσιος Μουζάκης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Θοδωρής Πέτρου, ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα του Τουρισμού κ. Δημήτρης Θυμής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Αριστείδης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης,  καθώς επίσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Χρυσούλα Παππά.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προσδίδοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα στη βραδιά.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει σε πολιτιστικές υποδομές και δράσεις που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και τη συλλογική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στο EPSCO: Τρεις άξονες για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης υπέρ των εργαζομένων

Τους τρεις άξονες για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ποιοτικής απασχόλησης και της προστασίας των εργαζομένων παρουσίασε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, κατά την παρέμβασή της στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (EPSCO), στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Από την Καινοτομία στις Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας: Επιστράτευση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Κυριακή Β΄ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Σε συνέχεια της ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ