«ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 22/05/2024, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η περιβαλλοντική δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΑΛΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ», έλαβε χώρα στην Πλατεία Κυράς Βρύση στα Ίσθμια με τη συμμέτοχη των μαθητριών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ισθμίας και Περαχώρας.

Ο βασικός στόχος της δράσης ήταν η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης.

Οι μικροί «ανακυκλωτές» έμαθαν με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης για πρώτη φορά άκουσαν ότι η Ανακύκλωση περνάει σε άλλη εποχή με πολλαπλά ρεύματα συλλογής. Τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν θα μπαίνουν όλα μαζί στο Μπλε κάδο, αλλά θα υπάρχουν διαφορετικού χρώματος κάδοι για κάθε ανακυκλώσιμο υλικό. Πιο συγκεκριμένα:

  • Μπλε κάδος & μπλε καμπάνα: γυάλινες συσκευασίες
  • Κίτρινος κάδος: χάρτινες συσκευασίες
  • Πορτοκαλί κάδος: πλαστικές συσκευασίες
  • Κόκκινος κάδος: μεταλλικές συσκευασίες
  • Καφέ κάδος: βιοαπόβλητα
  • Μωβ κάδος: Ρούχα & παπούτσια

Στο τέλος της δράσης όλες/οι οι μαθήτριες/τές έλαβαν μία τσάντα ανακύκλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό και μικρά δωράκια.

Ο Δήμος πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες χυμούς και νερά.

 

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024  https://www.youtube.com/live/pkn-lFx8L9g

Πήρε 10 με τόνο!!! το 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών του Α.Π.Σ. «Αετοί Γορτυνίας» με 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

220 αθλητές σωματείων από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στο 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας, στο ανακαινισμένο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το Σάββατο 22 Ιουνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας

23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σας περιμένουμε στο Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών να τρέξετε ή να περπατήσετε την διαδρομή που έκανε ο Απόστολος Παύλος μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αιτήσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. https://runningnews.gr/mitem.php?id=60968 The post 23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 appeared first on .

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 22/06/2024 Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο