«Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων! Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στον 6ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο του Followgreen, διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου.

Tα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς οι 2.560 μαθητές που συμμετείχαν από τα 19 σχολεία του Δήμου μας, ανακύκλωσαν 9.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Συνολικά, στους μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, τα σχολεία του Δήμου έχουν ανακυκλώσει πάνω από 30.000 κιλά υλικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές φέτος ανακύκλωσαν:

  • 211 κιλά χαρτιού που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 105 δέντρα -εάν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή 1.000 κιλών χαρτιού,
  • 673 κιλά καπάκια, με τα οποία αποφύγαμε την αποδέσμευση 1.225 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού,
  • 150 κιλά μπαταρίες, από τα οποία εξοικονομήσαμε περίπου 80% της ενέργειας που απαιτείται για παραγωγή μιας νέας μπαταρίας,
  • 810 κιλά ενδυμάτων και υποδημάτων και
  • 97 κιλά λαμπτήρες.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 44.517 πόντων επιβράβευσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε εικαστική δράση με θέμα: “Think smart, think your city” όπου μαθητές από πέντε (5) Δημοτικά του Δήμου και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και ταυτόχρονα, μελέτησαν την εφαρμογή της «έξυπνης πόλης» στον Δήμο μας. Τα έργα απέσπασαν ψήφους από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης.

Για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των αθλητικών σωματείων που διακρίθηκαν για την προσπάθειά τους να ανακυκλώσουν συσκευασίες υλικών στους ειδικούς κάδους Followgreen, κατά την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Τη γιορτή πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Γκιώνης ο οποίος τόνισε ότι η τιμητική βράβευση αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας όλων των συμμετεχόντων να διαδώσουν σε μικρούς και μεγάλους την ανάγκη για ανακύκλωση!

Στην απονομή επίσης παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μουζάκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας κ. Θεώνη Μαυροματίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Κανάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήρης Πέρρας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Χρυσούλα Παππά και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Θυμής.

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα, όπως projectors, laptop, tablet, κ.λπ. για τις σχολικές μονάδες, που πρόσφεραν οι χορηγοί της δράσης.

Υποστηρικτές της δράσης ήταν η Φωτοκύκλωση (Σύγχρονο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού), η Recycom (εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων), η Περιβαλλοντική Πελοποννήσου, η εταιρεία εμφιαλωμένου νερού «Υδρία», τα Ζαχαροπλαστεία Κανάκης και το Café Avenue 24.

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024  https://www.youtube.com/live/pkn-lFx8L9g

Πήρε 10 με τόνο!!! το 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών του Α.Π.Σ. «Αετοί Γορτυνίας» με 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

220 αθλητές σωματείων από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στο 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας, στο ανακαινισμένο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το Σάββατο 22 Ιουνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας

23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σας περιμένουμε στο Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών να τρέξετε ή να περπατήσετε την διαδρομή που έκανε ο Απόστολος Παύλος μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αιτήσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. https://runningnews.gr/mitem.php?id=60968 The post 23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 appeared first on .

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 22/06/2024 Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο