Παραμένει κλειστός ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου λόγω κατολισθήσεων μέχρι νεωτέρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, κλιμάκιο εκτίμησης της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών) παρουσία του Διευθυντή κ. Νικόλαου Νικολάου, των Δημάρχων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων, κ.κ. Γιώργου Γκιώνη και Παναγιώτη Μαργέτη αντίστοιχα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρη Πέρρα, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Δημήτρη Βόρδου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, κ. Αναστάσιου Γκιολή και του Προέδρου Δ.Κ. Πισίων κ. Δημήτρη Λάμπρου, επισκέφτηκε το σημείο του δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου όπου έχουν καταπέσει βράχια και πέτρες από το βουνό διαρρηγνύοντας τα προστατευτικά μεταλλικά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί.

Σκοπός της επίσκεψης, έπειτα από πρόσκληση των δύο Δήμων, ήταν η εκτίμηση επικινδυνότητας της υφιστάμενης κατάστασης και της εξέλιξης του φαινομένου. Ο Διευθυντής της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει την έκθεσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα –το πιθανότερο στο τέλος της εβδομάδας – και θα την παραδώσει στους Δημάρχους Μεγαρέων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων καθώς και στις δύο Περιφέρειες, Δυτικής Αττικής και Πελοποννήσου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Σε συνέχεια του κατολισθητικού φαινομένου, ύστερα από Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασία κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, η Δημοτική Κοινότητα Πισίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΑΔΑ: 97Β246ΝΠΙΘ-ΨΣ5), για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν για έναν μήνα, ήτοι έως την 26η Απριλίου 2024.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης, μετά την αυτοψία του κ. Νικολάου και ομάδας μελών της ΕΑΓΜΕ δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου διενεργείται επιτόπια έρευνα και έρευνα με τη χρήση drone, για να ελέγξουμε την εξέλιξη του φαινομένου και να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμαρχο Μεγαρέων, τις δύο Περιφέρειες και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου. Η κατάσταση είναι δύσκολη και άκρως επικίνδυνη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διανοιχθεί ο δρόμος, με μεγάλη ασφάλεια και όσο το δυνατόν γρηγορότερα».


Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο