Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης – Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου & Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εξασφάλισε την χρηματοδότηση της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου από την Τ.Κ Λουτρού έως και τα Μαύρα Λιθάρια της Τ.Κ Δερβενίου. Πρόκειται για την κατασκευή 17χλμ κύριου αποχετευτικού δικτύου και 20 χλμ δευτερεύοντος, καθώς και την χρηματοδότηση 2.300 ιδιωτικών συνδέσεων.

Επίσης χρηματοδοτήθηκε η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου ώστε μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων να παράγεται κατάλληλα επεξεργασμένο νερό το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις αυξημένες ανάγκες άρδευσης της περιοχής.

Τέλος χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 500 Kw, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του κόστους λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

Το έργο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα έργο το οποίο ο Δήμος μας διεκδικούσε για πολλά χρόνια μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Αποτέλεσε για εμάς ως Δημοτική Αρχή βασική προτεραιότητα και διεκδίκηση, καθώς κρίναμε ως κορυφαία την σημασία του. Η επέκταση του αποχετευτικό δικτύου σε όλες τις παράκτιες τοπικές κοινότητες του Δήμου, δίπλα στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού, συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής έγινε πραγματικότητα με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, η στήριξη του οποίου υπήρξε συνεχής όλη την παρούσα Δημοτική θητεία στα δίκαια αιτήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε συστηματικά τα απαραίτητα έργα, να διεκδικούμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Ευθυμία-Μαρία Μούζου
Γραφείο Δημάρχου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο