Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης – Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου & Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εξασφάλισε την χρηματοδότηση της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου από την Τ.Κ Λουτρού έως και τα Μαύρα Λιθάρια της Τ.Κ Δερβενίου. Πρόκειται για την κατασκευή 17χλμ κύριου αποχετευτικού δικτύου και 20 χλμ δευτερεύοντος, καθώς και την χρηματοδότηση 2.300 ιδιωτικών συνδέσεων.

Επίσης χρηματοδοτήθηκε η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου ώστε μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων να παράγεται κατάλληλα επεξεργασμένο νερό το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις αυξημένες ανάγκες άρδευσης της περιοχής.

Τέλος χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 500 Kw, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του κόστους λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

Το έργο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα έργο το οποίο ο Δήμος μας διεκδικούσε για πολλά χρόνια μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Αποτέλεσε για εμάς ως Δημοτική Αρχή βασική προτεραιότητα και διεκδίκηση, καθώς κρίναμε ως κορυφαία την σημασία του. Η επέκταση του αποχετευτικό δικτύου σε όλες τις παράκτιες τοπικές κοινότητες του Δήμου, δίπλα στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού, συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής έγινε πραγματικότητα με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, η στήριξη του οποίου υπήρξε συνεχής όλη την παρούσα Δημοτική θητεία στα δίκαια αιτήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε συστηματικά τα απαραίτητα έργα, να διεκδικούμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Ευθυμία-Μαρία Μούζου
Γραφείο Δημάρχου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κόρινθος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής, ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει μουσικές εκδηλώσεις. Ξεχωρίζει η συναυλία με τον σημαντικό συνθέτη και σπουδαίο κιθαρίστα με διεθνή δράση και αποδοχή Αντώνη Μιτζέλο. Την σκηνή θα μοιραστούν μαζί του οι αγαπημένοι στο κοινό Final Act!! Στη συναυλία θα συμμετέχει  & η θρυλική μπάντα της πόλης “Μουσικές Αναδρομές”. Παρασκευή 21

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας από τους «Αετούς Γορτυνίας»

Το 10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας διοργανώνεται το Σάββατο 22...

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας – Προφυλακίστηκε με απόφαση του εισαγγελέα

Στον Κορυδαλλό κρατείται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απόφαση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο