Χρηματοδότηση αρδευτικού έργου 2.200.000 ευρώ στο Δυτικό Ξυλόκαστρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρότασης «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο» με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ.

Όλες οι απαιτούμενες μελέτες εκπονήθηκαν από το Δήμο Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Βελανιδιάς και η πρόταση υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην δράση «4.3.1. Υποδομές εγγείων βελτιώσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2024 – 2020».

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων, η οποία μέχρι σήμερα εξυπηρετείται με ανοιχτούς αγωγούς και σημαντικές απώλειες νερού.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης συνεχίζει να παράγει θετικά αποτελέσματα για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας.

Έτσι, μετά τις χρηματοδοτήσεις αρδευτικών έργων στο Μελίσσι, στη Ρίζα, στο Πιτσά και στα Μεντουργιάνικα, ένα ακόμα αρδευτικό έργο στο Δυτικό Ξυλόκαστρο στηρίζει την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Κυριακή 5 Μαΐου “βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στο λιμάνι της Κορώνης

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η “Βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στην προκυμαία της Κορώνης, που θα ξεκινήσει στις 20:00. Οι βάρκες των ιδιωτών και των επαγγελματιών ψαράδων θα ξεκινήσουν στις 20:00 να δέχονται επισκέπτες για βαρκάδα εντός του λιμανιού της Κορώνης, με σημείο συνάντησης μπροστά από το πρώην Δημαρχείο. Οι συμμετέχοντες

Ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η 10η Γιορτή λουλουδιών

Επικοινωνία με το Δήμο Επικοινωνήστε με το Δήμο στα παρακάτω στοιχεία Ελευθερολακώνων 1, Τ.Κ. 23200 dimarxos@1315.syzefxis.gov.gr 2733360300
00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...
00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο