ΑρχικήΚΟΡΙΝΘΙΑΔήμος ΞυλοκάστρουΠρόγραμμα - Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρου Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου

Πρόγραμμα – Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρου Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2023 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

Παρασκευή 10.02.2023

ώρα 18:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Διονυσίου και του Επισκόπου Κεγχρεών κ.κ. Αγάπιου, όπου και θα τελεστεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Γεώργιου Σαλάτα.

Σάββατο 11.02.2023

ώρα 07:00 Αρχιερατικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κκ. Διονυσίου.

ώρα 10:00 Είσοδος των επισήμων και των τοπικών αρχών στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.

ώρα 11:00 Λιτάνευση της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου στις οδούς της Πόλης μας. Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η Ιερά Εικόνα, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο χορός των ψαλτών.

Ακολουθούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο Ιερός Κλήρος, οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.

Η περιφορά της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας του Ιερομάρτυρος Βλασίου θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Αδαμοπούλου – Πλατεία – Ιερός Ναός. Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ. Φόρτης Ιωάννης και κ. Φιλιππάκη Σοφία.

Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Ποιμενάρχου μας και τις ιάσεις του θαυματουργού πολιούχου μας Αγίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο