Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Ακολουθία του Επιταφίου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης .

Στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και προεστώτος του εφημέριου του Ιερού Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τελέσθηκε η ακολουθία του Επιταφίου και η κορύφωση του Θείου δράματος.

Λίγο μετά τις 9 ο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δια Βίου Μάθησης Χρήστος Κολοκυθάς και πλήθος κόσμου υπό του φωτός των κεριών τους και εν μέσω πένθιμων ήχων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου και πένθιμων κωδωνοκρουσιών ακολούθησαν τη περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους του Δερβενίου.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου συνόδευσε τη περιφορά του Επιταφίου με τους πένθιμους ήχους του «Αι γενεαί πάσαι» και του “Epitaph (A Mia Georgia)” , σε σύνθεση του Παναγιώτη Παναγάκου, μαέστρου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου και αφιερωμένο στη μνήμη πολύ αγαπημένου του προσώπου, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω – Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο με ένα κλικ

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τις Ευρωεκλογές του...

Σοβαρό τροχαίο στην Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο o διανομέας

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ένα τραυματία, σημειώθηκε λίγο μετά...

Λακωνία: Συνελήφθη 46χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (16.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο