Πρόσκληση για Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 26/02/2024 Ώρα 21:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προς τους κ.κ. Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων

Σας καλούμε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την 26η Φεβρουαρίου 2024 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ & ΩΡΑ 21:00 δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό Οδικό δίκτυο (Sub.2-16631».
 2. Έγκριση ένταξης της πράξης «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» με κωδικό ΟΠΣ 6003101 στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027».
 3. Έγκριση κατανομής πιστώσεων για κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2024 (Α’ κατανομή 2024).
 4. Έγκριση έναρξης διαδικασίας μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην δημοτική Κοινότητα Γεληνιατίκων.
 5. Έγκριση έναρξης διαδικασίας μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου (Αναψυκτήριο).
 6. Ορισμός μελών για συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» με αρ. μελ. 53/2020.
 7. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην «ΜΟΡΙΑΣ ΑΝΩΝΥΝΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ».
 8. Παροχή γνώμης για το σχέδιο καθορισμού της Τιμολογιακής Πολιτικής έτους 2024 του ΦΟΔΣΑ σύμφωνα με το αρ.242, ν.4555/2018.
 9. Έγκριση άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο σχέδιο πόλης Ξυλοκάστρου ΟΤ 149 & 150 (Αρ. Πρωτ.: 2587/10-2-24).
 10. Έγκριση άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο σχέδιο πόλης Ξυλοκάστρου ΟΤ 149 & 150 (Αρ. Πρωτ.: 3213/20-2-24).
 11. Επικαιροποίηση της 03/2024 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης –Αποχέτευσης Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.)» (ΑΔΑ: ΨΞΗ5ΩΞΠ-0ΟΦ) ως προς τον ορισμό αναπληρωτών/αναπληρωτριών μελών δημοτών και κοινωνικών φορέων.
 12. Ορισμός υπαλλήλων για συναλλαγές του Δήμου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
 13. Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου-εξόδου υφιστάμενης Βιοτεχνίας Παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών στη θέση «Ψηλά Αλώνια» εντός της δημοτικής κοινότητας Ξυλοκάστρου.
 14. Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου- εξόδου οχημάτων σε ΑΕΚΚ στη Δημοτική Κοινότητα Καμαρίου.(εξ αναβολής)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΚΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο