Πελοπόννησος, Greece

Ημερίδα με θέμα «Κοινότητα και ανάπτυξη: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένθερμο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού στην ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ) με θέμα «Κοινότητα και ανάπτυξη: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας», στο Βραχάτι Κορινθίας, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 ώρα 17:00.

Στόχος της εκδήλωσης, που φιλικά φιλοξένησε το Alkyon Resort Ηotel & SPA, ήταν να αναδειχθεί η διάσταση της κοινοτικής ανάπτυξης και συμμετοχής στο πλαίσιο της επίδειξης κοινωνικής ευθύνης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 26000 «Οδηγός για την κοινωνική ευθύνη των οργανισμών». Η αφορμή για την προσέγγιση αυτή δόθηκε από το νέο σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες (ΦΕΚ Β’, αρ. 10, 9 Ιανουαρίου 2015), με το οποίο, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εισάγεται στην αποστολή της ξενοδοχειακής βιομηχανίας η κοινωνική ευθύνη.

Ως εισηγητές στην ημερίδα συμμετείχαν ο Δρ Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ο Δρ Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η Δρ Ισαβέλλα Γιδαράκου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ Γεώργιος Παπανικολάου, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Συνεργάτης του Peer-to-Peer (P2P) Alternatives Foundation στην Ελλάδα, ο Σταύρος Κεφάλας, Συνιδρυτής του δικτύου “Experience Corinthia” και ο Δρ Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, Επίτιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ του Ηνωμένου Βασιλείου και Πρόεδρος Δ.Σ. του Αθηναϊκού Ιδρύματος Παιδείας και Έρευνας (ΑΙΠΕ). Την συζήτηση συντόνιζε ο Δρ Λάμπρος Απ. Πυργιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το οριζόντιο δίκτυο τουρισμού “Experience Corinthia”, το “Corinthian Cluster” και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε από τις 11:00 π.μ. έκθεση μικρών παραγωγών αγροτροφίμων και παρόχων τουριστικών εμπειριών “Taste Corinthia – Experience Corinthia” και μετά το πέρας της ημερίδας, ώρα 20.30, Γευσιγνωσία κρασιών Νεμέας με την Ιωάννα Δαβλέρη, Χημικό, Οινολόγο και Γευσιγνώστρια Οίνων, «ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ – Οινικοί Σύμβουλοι».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημερίδα στην Τρίπολη για την διάδοση και διάχυση καλών πρακτικών σχετικά με την αντιμετώπιση των πολλαπλών αποκλεισμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η  Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Πράξης «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου» που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», διοργανώνει ημερίδα με Θέμα «Όψεις και Δεδομένα Υλικής Αποστέρησης και Κοινωνικού Αποκλεισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μεταφορά και Διάχυση Καλών Πρακτικών» στην Τρίπολη, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. Το

Τιμή στον Πάνο Κολοκοτρώνη στην ΤΚ Θάνα του Δήμου Τρίπολης Παρών ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

Με σεβασμό και ιδιαίτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στη Δ.Κ. Θάνα Τρίπολης η εκδήλωση προς τιμήν του Πάνου Κολοκοτρώνη, πρωτότοκου γιου του Αρχιστρατήγου της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 1824 στη θέση Χίμιζα–Καμίνια. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, αποδίδοντας φόρο τιμής σε μια εμβληματική μορφή

ARK Co-working Space | Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του 5ου Κύκλου Φιλοξενίας

Ο Συνεργατικός Χώρος “ARK Co-working Space” που στεγάζεται σε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ