Λουτράκι: Λαοθάλασσα στην περιφορά των Επιταφίων – Συναντήθηκαν στο λιμάνι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην περιφορά των Επιταφίων του Αγίου Ιωάννη, της Παναγίας και του Αγίου Φανουρίου στο Λουτράκι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

[iframe width=”709″ height=”399″ src=”https://www.youtube.com/embed/2_NqatdVCd8″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Συγκεκριμένα, σε κλίμα κατάνυξης χιλιάδες πιστοί παρευρέθηκαν και φέτος στην περιφορά του Επιταφίων, που βγήκαν στους δρόμους της πόλης.

Ο Επιτάφιος της Παναγίας της Γιάτρισσας ακολούθησε τη συνήθη διαδρομή από την παραλία του Λουτρακίου, ενώ ταυτόχρονα βάρκες είχαν αναμένα καπνογόνα!

Οπως επιτάσσει το έθιμο, ο επιτάφιος μεταφέρθηκε για μια ακόμα φορά μέσα στη θάλασσα, όπου και έψαλαν τα εγκώμια προκαλώντας συναισθήματα δέους στους πιστούς.

Στο λιμάνι οι δύο επιτάφιοι του Αγίου Ιωάννου και του Αγίου Φανουρίου περίμεναν υπό τους ήχους των ψαλμωδιών της Φιλαρμονικής, η οποία προηγουμένως είχε συνοδεύσει τον Επιτάφιο του Αγίου Ιωάννη στην καθιερωμένη του διαδρομή μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα.

Οι τρεις επιτάφιοι της πόλης συναντήθηκαν και ενώθηκαν στο λιμάνι, ενώ οι χιλιάδες πιστοί τους ακολούθησαν και παρέμειναν μέχρι τέλους κρατώντας κεριά και ψάλλοντας σχηματίζοντας όλοι μαζί μια λαοθάλασσα ιερής κατάνυξης, ενώ το σκηνικό πλαισίωνε η Φιλαρμονική συμβάλοντας τα μέγιστα στην απόλυτη θλίψη που επιτάσσουν οι στιγμές!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποτελέσματα 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Τα αποτελέσματα του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 21km Δείτε τα αποτελέσματα...

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Κεφαλονιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης...

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το Σάββατο 18 Μαΐου, στην Καλαμάτα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τους μελλοντικούς επιστήμονες, να δει τις δημιουργίες τους και να μιλήσει μαζί τους για τις πρωτότυπες ιδέες τους. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Μαΐου

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο