Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ισθμού Κορίνθου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: Άμεσα μέτρα αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ισθμού Κορίνθου, μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο και την κατεδάφιση της γέφυρας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Άμεσα μέτρα αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ισθμού Κορίνθου, μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο και την κατεδάφιση της γέφυρας.

  

   Μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο και την κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου οι κάτοικοι της περιοχής Καλαμάκι, εργαζόμενοι σε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, όσοι είναι υποχρεωμένοι να περνούν κάθετα τον αυτοκινητόδρομο, υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία.

Σε ασφυκτικές συνθήκες, που διαμορφώνουν και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την περίοδο, χιλιάδες λαού της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά παράκαμψη δεκάδων χιλιομέτρων, προκειμένου να μετακινηθούν από και προς τις δουλειές τους, στα σπίτια και τα σχολεία τους.

Ακόμα μια φορά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν οι ίδιοι τα ήδη υπέρογκα έξοδα σε καύσιμα και το επιπλέον κόστος της μετακίνησης, χωρίς να έχουν μέχρι τώρα οποιαδήποτε μέριμνα από την πλευρά του κράτους. Μάλιστα η Ολυμπία Οδός που «έκανε τη χάρη» να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση για τους μόνιμους κατοίκους αποζημιώνεται από το κράτος βάση σχετικών συμβάσεων που έχει υπογράψει.

Πέρα από την μεταφορά στις δουλειές τους, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής ανησυχούν για το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης μετακίνησης ασθενοφόρων, πυροσβεστικών κ.α οχημάτων, με δεδομένη την υψηλή επικινδυνότητα της βιομηχανικής περιοχής της Κορίνθου, τις συχνές πυρκαγιές κλπ.

Σημαντικό ρόλο στην δύσκολη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί και αυξάνει την ταλαιπωρία, παίζει η βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμίων, η οποία υπολειτουργούσε για χρόνια και βρίσκεται εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία επίσημη δέσμευση από τους αρμόδιους για το πότε θα δοθεί σε κυκλοφορία.

Το θέμα απασχολεί μαζικές οργανώσεις της περιοχής, όπως το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε βιομηχανίες της περιοχής. Τα εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς αναφέρουν ότι άμεση λύση αποτελεί η διάνοιξη εξόδων στα διόδια του Ισθμού και στην άνοδο και στην κάθοδο, ώστε να εξυπηρετούνται οι οδηγοί. Μάλιστα υπάρχουν ήδη σχετικές συνδετήριες υποδομές που έχουν  χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν και το μόνο που απαιτείται είναι να ανοίξουν οι μπάρες και κάποιες ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν να ολοκληρωθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Φαίνεται ότι το αστικό κράτος τρέχει αστραπιαία όταν πρόκειται να προχωρήσουν επιχειρηματικά σχέδια, παίρνει άμεσα μέτρα για να μην καθυστερήσουν επενδύσεις, όμως όταν έχει να κάνει με τις ανάγκες, την ταλαιπωρία, την υγεία και την ζωή των λαϊκών στρωμάτων κωλυσιεργεί και είναι βραδυκίνητο.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση και διέλευση των εργαζομένων και κατοίκων, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ίδιων.

Ο Βουλευτής

Καραθανασόπουλος Νίκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο