Ξεκίνησαν στο Δήμο οι ενέργειες για τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε από τον Ιούλιο το πρόγραμμα καταγραφής, εμβολιασμού και περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε, και με τη συνεργασία κτηνιάτρου, υλοποιεί ήδη ενέργειες σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης, εμβολιασμού και περίθαλψης. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Μετά τις προβλεπόμενες ενέργειες, τα ζώα που αφήνονται ελεύθερα είναι πλέον υγιή και στειρωμένα και προτείνεται στους φιλόζωους συμπολίτες μας να τα υιοθετούν. Το σύνολο των ενεργειών χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους του Δήμου και έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, την αποφυγή του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού τους και την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Αποτελεί δε μια προσπάθεια του Δήμου να ανταποκριθεί στο δυνατό βαθμό και με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην αυτοδιοίκηση, στα χρόνια προβλήματα της διαχείρισης των αδέσποτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στο σύνολο της χώρας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο