Μαΐου 27, 2015

Ξυλόκαστρο: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius ”A kitchen as big as Europe”

Από τις 21 έως τις 28 Μαΐου φιλοξενούνται στo Ξυλόκαστρο εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο "Χαρταετός", στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius "A kitchen as big as Europe".

Tο Πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη γνωριμία μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων, στην ανταλλαγή στοιχείων και εμπειριών από τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών λαών.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου "Χαρταετός''. Παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο "Σίτος Σιταράκης", με ηθοποιούς τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι κατέπληξαν τους θεατές με το παίξιμό τους. Το έργο ήταν μια περιήγηση στις χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius. Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν χορούς και τραγούδια των χωρών αυτών με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και η Αντιδήμαρχος στα Πολιτιστικά Θέματα κα Αγγελική Κλειώση. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη των ξένων αποστολών και στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς και την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορίας και της παράδοσης κάθε χώρας. Επίσης, συνεχάρη τους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την εξαιρετική προσπάθεια και ευχήθηκε να πραγματοποιούνται παρόμοιες εκδηλώσεις συχνά από τα σχολεία της πόλης μας.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia