Οπερα "Τραχίνιες" του Σοφοκλή | Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, 7 Φεβρουρίου 19

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας με την συνεργασία των Γυμνασίων Λουτρακίου και Περαχώρας παρουσιάζει εκπαιδευτική παράσταση όπερας "Τραχίνιες" του Σοφοκλή στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου στις 7 Φεβρουρίου 2019.

Στις Τραχίνιες περιγράφονται τα βάσανα του Ηρακλή και η εξιλέωση της Δηιάνειρας, με τον τραγικό θάνατό της.

Η οπερατική τραγωδία παρουσιάζει την ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία με δωρικό λυρισμό.

Στις Τραχίνιες, όπως και σε άλλα του Παναγιώτη Καρούσου, η αρχαία ελληνική τραγωδία συνδυάζεται με το μελαγχολικό ρομαντισμό των αριών σε στυλ bel-canto, στοιχεία που την αναδεικνύουν ως ένα σημαντικό οπερατικό έργο της νέας εποχής, «μια πρωτότυπη έξαρση του λυρισμού στην όπερα».

Η σύγχρονη όπερα «Τραχίνιες» του Σοφοκλή του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάστηκε:

Στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου 2016 με την επωνυμία «Ολυμπιακή Φλόγα» με αμερικανούς σολίστ και συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman.

Στο Θερινό Φεστιβάλ της Αστόριας στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 5 Ιουλίου 2016 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Στον Καθεδρικό Ναό του Μόντρεαλ (Βασιλική Notre-Dame) με σολίστ, χορωδία και μεγάλη συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Andre Gauthier.

Στην Ελλάδα η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στην Παλαιά Βουλή, με κοστούμια σε σκηνοθεσία του μπάσου Βασίλη Ασημακόπουλου που πρωταγωνίστησε στο έργο και Δηιάνειρα την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα.

Επίσης στο Ανοιχτό θέατρο Άλσους Βείκου (Θερινό Φεστιβάλ Δήμου Γαλατσίου 2018), στο Ανοιχτό θέατρο Πλ. Δεξαμενής Κορωπί, 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Αίγινας, Κηποθέατρο Παπάγου, και σε αποσπάσματα στην Αίθουσα συναυλιών «Παρνασσός» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.

Σύνολο Κλασικής Μουσικής της Φιλαρμονικής Κορίνθου
υπό την επιμέλεια και διδασκαλία της Μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη
Παντελής Λεγάκης, πιάνο - Μουσική διεύθυνση

Συμμετέχουν οι μαθητές/τριες των σχολείων
Γυμνάσιο Περαχώρας. Διευθύντρια: Στάμου Παναγιώτα
Γυμνάσιο Λουτρακίου. Διευθύντρια: Κίκερα Αικατερίνη

Συντονισμός: Τσαπάλου Αναστασία, Μουσικός, Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia