Rapid test σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στο Δήμο Νεμέας

Τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού covid-19 (rapid test) διενεργούνται σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου στην Π.Ε. Κορινθίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Νεμέας.

Ηδη, το προηγούμενο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν ανάλογοι έλεγχοι στην Σωληνουργία (ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών), στο Κιάτο και στον Δήμο Βέλου – Βόχας.

Με αφορμή την διενέργεια των rapid test, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, σε επικοινωνία που είχε με την υπεύθυνη κινητών μονάδων ΕΟΔΥ του νομού Κορινθίας Ιωάννα Τζούμαρη τόνισε:

“Η Π.Ε. Κορινθίας θα διαθέσει όσα rapid test χρειασθούν με στόχο την πρόληψη και ασφάλεια των πολιτών του νομού. Είναι μία απλή διαδικασία την οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν ενήλικες, αλλά και παιδιά (με την παρουσία γονέα), και έχοντας μαζί τους μόνο το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ (μάσκα και αποστάσεις) και με αφορμή τα δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test) που θα πραγματοποιηθούν από τις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στον Δήμο Νεμέας, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι,  καλούνται οι δημότες -και ακόμα περισσότερο οι εργάτες γης, που αυτό το διάστημα απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή και σε άλλες αγροτικές εργασίες- να πραγματοποιήσουν το τεστ”.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης αφού ευχαρίστησε γι’ άλλη μια φορά, τους τοπικούς δήμους, την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρόσθεσε:

“Με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι σε αυτή την πανδημία, παρακαλούμε όπου ο κόσμος συνωστίζεται -όπως στην ελαιοσυγκομιδή-, να κρατούμε με ακρίβεια τα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιού, καθώς και να συμμετέχουμε στη λήψη των τεστ, εφόσον αυτά χρειάζονται. Ηδη την Δευτέρα θα διατεθούν περίπου 300 τεστ από την Π.Ε. Κορινθίας γι’ αυτόν τον σκοπό”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο