Μαρτίου 19, 2015

Εξιχνιάστηκε περίπτωση διάρρηξης σε ΑΤΜ, που έγινε με τη μέθοδο του «ριφιφί» στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκε περίπτωση διάρρηξης σε Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα, που έγινε με τη μέθοδο του «ριφιφί» στην Αργολίδα. Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται συνολικά τέσσερα (4) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, συνελήφθη ένας από αυτούς για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα, καθώς και για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κυνηγετικό όπλο, δύο (2) οχήματα, πλαστά χαρτονομίσματα, λαθραία πακέτα με τσιγάρα, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κ.α.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση διάρρηξης - κλοπής σε Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα, η οποία είχε γίνει την 6.8.2014, με τη μέθοδο του «ριφιφί» , στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται συνολικά τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 62 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο (2) αλλοδαποί, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 60χρονος υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε χθες (18.3.2015) το πρωί, στον Βύρωνα Αττικής, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση , όπου συνελήφθη ο 62χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα, καθώς και για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, καθώς και αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.).

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, την 6.8.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Νέα Κίο Αργολίδας, αφού αρχικά διέρρηξαν πόρτα του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, εισήλθαν εντός αυτού και στη συνέχεια διάνοιξαν τρύπα στον τοίχο και μπήκαν σε χώρο, όπου βρίσκεται το Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα.

Ακολούθως, με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν τρύπα στο Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -36.210- ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης , με τη συμμετοχή Δικαστικού Λειτουργού , διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, στο Παλαιό Φάληρο και στον Βύρωνα Αττικής, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Κυνηγετικό όπλο,
Δέκα (10) χαρτονομίσματα, αμφιβόλου γνησιότητας,
Σαράντα (40) πακέτα με τσιγάρα, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης,
Διαρρηκτικά εργαλεία,
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim ,
Δύο (2) ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες,
Γάντια, κουκούλα, κιάλια και
Δύο (2) οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 60χρονος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε διάρρηξη-κλοπή σε εταιρεία οινοπνευματωδών, η οποία είχε γίνει την 1/2.4.2007, στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Σερρών-Δράμας, ενώ ο 33χρονος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε απόπειρα διάρρηξης-κλοπής σε γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία είχε γίνει την 12.7.2008, στην Αθήνα Αττικής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ ο 62χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες, διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων παράνομων πράξεων.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr