Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ποιες ποινές προβλέπονται

Καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς – Ένοχοι και οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους πλην Σαντοριναίου και Τσακανίκα για τη δολοφονία Φύσσα

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε μια ιστορική απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Παπάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος
Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος
Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης
Ζαρούλια
Μίχος
Μπούκουρας
Αρβανίτης

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Οι ποινές

Τώρα, οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για εγκληματική οργάνωση ξεκινούν από τα 5 έτη και φτάνουν στα 15 έτη. Πιο αναλυτικά, το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό τότε το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη. Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, (με την οποία κινδυνεύουν ο Μιχάλολιάκος και οι πρώην βουλευτές του κόμματός του σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι) είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Πηγή : Πρώτο Θέμα https://www.protothema.gr/greece/article/1052366/diki-hrusis-augis-enohos-o-giorgos-roupakias-gia-ti-dolofonia-fussa/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο