Συνελήφθησαν δύο 2 ΡΟΜΑ για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στην Κορινθία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στην Κορινθία. Επιπλέον, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από κοσμήματα και τιμαλφή, χρήματα κ.α

Συνελήφθησαν, σήμερα (5.6.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ένας 44χρονος και μία 30χρονη, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, εντόπισαν τους ανωτέρω, όπου στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος από κοσμήματα και τιμαλφή, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επιπλέον, κατά την έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) κέρμα, το οποίο θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να κριθεί από αρχαιολόγο, για το αν εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επίσης, κατασχέθηκαν:

μία ζυγαριά ακριβείας, μία ειδική πλάκα και ένα (1) μπουκαλάκι με ειδικό υγρό (οξύ), τα οποία αποτελούν αντικείμενα-μέσα που χρησιμοποιούνται για την διαπίστωση της καθαρότητας του χρυσού των κοσμημάτων,
το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
το χρηματικό ποσό των -1.800- ευρώ, ως προερχόμενο από την διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27410-51111 και 27410-50322 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο