Συλλήψεις για διαρρήξεις – κλοπές σε Αργολίδα και Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Αργολίδα και μία περίπτωση ληστείας σε οικία στην Άκοβα Αργολίδας. Συνελήφθησαν επίσης τρείς ΡΟΜΑ, ηλικίας 25 και 30 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία ανήλικη, για ληστεία σε βάρος 30χρονου στη Μεσσηνία.

Συνελήφθησαν, χθες (12.3.2015) το βράδυ, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρείς (3) ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας 25 και 30 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία (1) ανήλικη, για ληστεία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, που περιλαμβάνει ακόμη επτά (7) συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, χθες (12.3.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, αφού αρχικά προσέγγισαν όχημα που είχε σταθμεύσει o 30χρονος, προκάλεσαν φθορές σε αυτό και στη συνέχεια με την απειλή σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον 30χρονο και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική συσκευή και χρυσαφικά.

Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Αργολίδα

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 26χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών

Συνολικά από την εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -20.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 26χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω μαζί με άγνωστα άτομα, κατά το χρονικό διάστημα από την 23.11.2014 έως και την 1.3.2015, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών:

Κατά το χρονικό διάστημα από την 23.11.2014 έως την 23.12.2014, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
Την 15.12.2014, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.
Την 2.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
Την 5.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
Κατά το χρονικό διάστημα από την 5.2.2015 έως την 9.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Την 6.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
Την 9/10.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Την 11.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Την 25.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά.
Την 27/28.2.2015, διέρρηξαν δύο (2) οικίες ιδιοκτησίας ημεδαπών, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Την 28.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά.
Την 1.3.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσεαν διάφορα αντικείμενα.
Συνολικά, από την εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία (1) περίπτωση ληστείας σε οικία, η οποία είχε γίνει την 25.2.2014 στην Άκοβα Αργολίδας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 34 και 32 ετών αντίστοιχα, για ληστεία και έκθεση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω την 25.2.2014 το βράδυ, στην Άκοβα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο