Μαρτίου 09, 2016

Φόλες σε αδέσποτα στο κέντρο της Τρίπολης

Φρικιαστικό έγκλημα στο κέντρο της πόλης. Οι κάτοικοι της Τρίπολης αντίκρισαν σήμερα το πρωί στους δρόμους και τις πλατείες πτώματα σκύλων που είχαν θανατωθεί με φόλες. 

Προσοχή: Eπικίνδυνο δηλητήριο σε φόλες στο κέντρο.Φρικιαστικό έγκλημα στο κέντρο της πόλης, οι κάτοικοι του κέντρου της...

Δημοσιεύτηκε από Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης στις Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πολίτες της Τρίπολης αντίκρισαν ένα φρικτό θέαμα. Αντίκρισαν την βαρβαρότητα και την κακή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Στην Πλατεία Πετρινού και σε γύρω δρόμους βρεθήκαν δηλητηριασμένα ζώα, τα οποία, κατά την Κτηνιατρική Υπηρεσία, η δηλητηρίαση προέρχεται από δηλητηριασμένη τροφή (φόλες).

Ευτυχώς με την άμεση παρέμβαση και κινητοποίηση, τόσο από φιλόζωους, όσο και από συνεργεία του δήμου, κάποια από τα δηλητηριασμένα ζώα, κατάφεραν και διέφυγαν το κίνδυνο.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Τρίπολης τονίζει:

"Ο Δήμος Τρίπολης, καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως επίλυση του προβλήματος. Δε νομιμοποιείται κανένας από τους ανθρώπους να διαπράττουν τέτοιες πράξεις θεωρώντας πως δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Η λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άμεση και ειλικρινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με την κινητοποίηση όλων και με την ενημέρωση προς το κοινό για κάθε βήμα, για κάθε στόχο.

Πάνω απ’ όλα όμως οφείλουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως τον σεβασμό μας προς τα ζώα αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Κλείνοντας, κάνουμε μια παράκληση προς τους κατόχους οικόσιτων ζώων. Επειδή δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το πόσες δηλητηριασμένες τροφές μπορεί να είναι εκτεθειμένες στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και σε διάφορους δημόσιους χώρους, να υπάρχει μεγάλη προσοχή, παρόλο που συνεργεία του Δήμου, καταβάλλουν προσπάθεια και καθαρίζουν τους χώρους αυτούς."

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 12:36

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia