Την προσοχή συνιστά η αστυνομία για τον τσαντάκια της Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλά περιστατικά αρπαγής τσαντών έχουν παρατηρηθεί της τελευταίες μέρες στην πόλη της Τρίπολης η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών.

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για περίπτωση αρπαγής τσάντας:

 

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδροµίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.
Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.
Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.
Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
Εάν πέσετε θύμα “τσαντάκηδων” ή “πορτοφολάδων'” ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο