Γιατροί κατηγορούμενοι για θάνατο βρέφους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας ένας ιδιώτης και ένας νοσοκομειακός γιατρός, μετά από μήνυση των γονιών ενός βρέφους το οποίο γεννήθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νεαρή Αλβανίδα μητέρα πήγε στο Νοσοκομείο στις 8 και στις 9 Δεκεμβρίου του 2009. Εκεί εξετάστηκε από τους γιατρούς και της έγινε υπέρηχος και καρδιοτοκογράφημα εμβρύου, και της είπαν να περιμένει γιατί δεν είχε ακόμα διαστολή.

Ομως η μητέρα, σύμφωνα με την υπερασπιστική θέση των κατηγορουμένων, έφυγε με δική της πρωτοβουλία και στις 9 Δεκεμβρίου επέστρεψε 8 ώρες μετά από την πρωινή εξέταση που της έγινε, για να γεννήσει. Το μωρό όμως γεννήθηκε νεκρό και γύρω από το πόδι του είχε τρεις περιτυλίξεις του ομφάλιου λώρου.

Οπως έγραψε ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του, ο θάνατος του βρέφους ήτανε ενδομήτριος και προήλθε πιθανόν από ενδομήτρια πνευμονία. Οι γιατροί βρέθηκαν κατηγορούμενοι γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν έκαναν τις ενδεδειγμένες ενέργειες, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται ποιες θα έπρεπε να είναι αυτές.

Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς ως υπόθεση και μόνο, είναι ότι δεν έβαλαν τη μητέρα για καισαρική, ωστόσο όπως υποστηρίζει η πλευρά των κατηγορουμένων, προληπτικά καισαρική δεν γίνεται.

 

eleftheriaonline.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο