Νέα δίωξη στους δημοσιογράφους-εκβιαστές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμπληρωματική ποινική δίωξη φέρνει αντιμέτωπους με τα ισόβια τον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους που κατηγορούνται για εκβιασμούς, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη από διαφημιστικά πακέτα.

Η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε νέα δίωξη αυτή τη φορά με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και η οποία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να απειλούν την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου – τη γυναίκα που αποκάλυψε την υπόθεση – χρησιμοποιώντας ακόμη και το παιδί της, προκειμένου να πάρουν ένα μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής δαπάνης.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναδεικνύουν σειρά εντύπων και ιστοσελίδων που φαίνεται να είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους ώστε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος κυρίως εισηγμένων εταιριών να αποκομίζει οικονομικά οφέλη με χρήματα που δικαιολογούνταν ως διαφημιστικές προβολές.

Οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν από τα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» ντοσιέ και φακέλους με πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, ατζέντα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις. Σε μια από αυτές αναφέρεται: «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.3396 ευρώ». Ακόμη κατασχέθηκαν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πρωτοσέλιδα της εφημερίδα της «Ακρόπολης», σελίδες με εμβάσματα από τραπεζικό λογαριασμό του Μαυρίκου σε τρίτα πρόσωπα, σελίδες – προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρίες (ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα) αλλά και το υλικό από κάμερες από κλειστό κύκλωμα καταγραφής.
Ακόμη, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι και εφημερίδα «Ακρόπολης» είχαν καταφέρει να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από διαφημίσεις, όπως προκύπτει από τιμολόγια και άλλα σχετικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης.

 

 

korinthostv.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο