ΑρχικήΚοινωνίαΑπόπειρα αρπαγής 14χρονου: Πώς κατάφερε να ξεφύγει από τους Βούλγαρους - Τι...

Απόπειρα αρπαγής 14χρονου: Πώς κατάφερε να ξεφύγει από τους Βούλγαρους – Τι λέει ο πατέρας του

«Όπως αντέδρασε ο γιος μου, να αντιδρούν όλα τα παιδιά» – Προφυλακιστέοι οι δυο Βούλγαροι για την απόπειρα αρπαγής

Την ανησυχία του ότι μπορεί κάποιος να επιχειρήσει ξανά να αρπάξει κάποιο παιδί εξέφρασε ο πατέρας του 14χρονου μαθητή που το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει τελευταία στιγμή, από δύο Βούλγαρους που αποπειράθηκαν να τον αρπάξουν στη μέση του δρόμου στον Πύργο Ηλείας.

«Όπως αντέδρασε ο γιος μου, να αντιδρούν όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους», είπε μιλώντας στο ilialive.gr.

Ο πατέρας του 14χονου περιέγραψε τι έγινε την περασμένη Πέμπτη: «Το συμβάν έγινε λίγα μέτρα πέρα από το σπίτι μου. Την ώρα που πήγαινε ο γιος μου στα αγγλικά, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και κάποιος του είπε ότι μας είπε η μητέρα σου να σε πάμε σπίτι. Ο γιος μου αντιλήφθηκε ότι ήταν ψέματα γιατί μόλις είχε φύγει από το σπίτι. Του είπε να σου ανοίξω την πόρτα να μπεις μέσα και ο γιος μου απάντησε όχι θα μπω μόνος μου. Κατεβαίνει αυτός, κάτω ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και ο γιος μου επειδή είναι πάρα πολύ παρατηρητικός και έξυπνος του λέει θα μπω μόνος μου.

Όπως ανοίγει αυτός την πόρτα όμως βλέπει κάποια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και ο γιος μου το έβαλε στα πόδια. Αμέσως πήγε στο φροντιστήριό του το είπε στην καθηγήτριά του και πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και στη συνέχεια πήραν τηλέφωνο κι εμένα. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο γιο μου και εύχομαι όπως αντέδρασε ο γιος μου να αντιδράσουν σε τέτοια περίπτωση και όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους. Φοβάμαι πάρα πολύ μήπως ξαναγίνει κάτι ανάλογο σε άλλο παιδί».

Την ίδια ώρα στον ανακριτή Πύργου κατατέθηκε χθες η παιδοψυχολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 14χρονος μαθητής.

Στον ανακριτή οι Βούλγαροι για την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου

Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Πύργου τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία, ηλικίας 19 και 23 ετών που κατηγορούνται για την υπόθεση της απόπειρας αρπαγής του 14χρονου μαθητή.

Από την πλευρά τους ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Κότσιφας έχει δηλώσει πως οι πελάτες του είναι έτοιμοι να απαντήσουν με στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς πως δεν είναι αυτοί που κατήγγειλε ο 14χρονος. Έχουν ζητήσει μέχρι και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ώστε να αποδείξουν μέσα από τα στίγματα των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας πως δεν βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα αλλά και ευρύτερα τη συγκεκριμένη ημέρα στον Πύργο και δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση.
van

«Η υπερασπιστική μας γραμμή, συνίσταται στο ότι δεν υπάρχει καμία φυσική παρουσία κατά το χρόνο τέλεσης στο συγκεκριμένο σημείο, οι εντολείς μου βρίσκονταν όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας στην Αμαλιάδα σε σπίτι στο οποίο μισθώνουν. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία.

Έχουμε ήδη λάβει προθεσμία για να απολογηθούμε για την Τρίτη στις 9.00 το πρωί, όπου και θα παρουσιάσουμε, έγγραφα, μάρτυρες αλλά και όπως έχουμε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα στίγματα των κυψελών της κινητής τηλεφωνίας από τα οποία θα προκύψει ότι δεν υπάρχει φυσική παρουσία των συγκεκριμένων προσώπων στο σημείο, όπως επίσης και κάθε στοιχείο μπορεί να συντελέσει στην διαπίστωση εάν βρίσκονταν στον Πύργο τα συγκεκριμένα άτομα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ή όχι.

Η πλήρης άρνηση της κατηγορίας είναι η υπερασπιστική μας θέση, δεν θέλω να επισέλθω σε συγκεκριμένα περιστατικά της δικογραφίας τα οποία αποτελούν μέχρι στιγμή ζητήματα τα οποία δεν μπορεί δικονομικά να αποκαλυφθούν, όμως θεωρώ ότι οι εντολείς μου διατείνονται ορθώς αυτά που αναφέρουν, διότι θα προκύψει από μάρτυρες και έγραφα ότι πραγματικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν είχαν καμία σχέση με το αποδιδόμενο αδίκημα», ανέφερε ο κ. Κότσιφας σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες στο ilialive.gr.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου Μπάμπης Γεωργόπουλος χθες μιλώντας στο ilialive.gr αναφέρθηκε στην παιδοψυχολογική εξέταση στην οποία υπεβλήθη ο μικρός μαθητής και χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους ως «εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε μεθοδευμένα να αρπάξει το παιδί».

«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που μόλις ήρθε στο φως. Αυτό στηρίζεται πρώτον, ότι τα δύο αυτά μέλη κατά τη γνώμη της οικογένειας αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα. Είναι άτομα αλλοδαπά, Βούλγαροι με δυνατότητα διαφυγής. Είναι άτομα ειδικής σωματοδομής για άσκηση σωματικής βίας και είναι και νεαρά άτομα έτσι ώστε να επικαλεστούν σε περίπτωση καταδίκης το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας του 131 ΠΚ. 19 και 23 ετών. Το μέσο που χρησιμοποίησαν ένα Βαν φιμέ, είναι ειδικών προδιαγραφών για την τέλεση και κάλυψη τέτοιων αδικημάτων. Όπως και τα παλιά Βαν κλειστού τύπου άλλης εποχής. Παρουσιάζεται μία ειδική μελέτη στην υπόθεση αυτή, μελέτη μη εντοπισμού από τις κάμερες εισόδου και εξόδου της πόλεως του Πύργου, επίσης δεν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα αλλά ούτε είχαν πάνω τους κινητό τηλέφωνο. Και αυτό κατά τη γνώμη της οικογένειας, δείχνει τον δόλο και τη μέθοδο της οργάνωσης.

Πράξη σκοπούμενη, είναι η τέλεση της αρπαγής του ανήλικου με περαιτέρω πρόθεση κακουργηματικών πράξεων. Έχουμε τη γνώμη, στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι έχουμε απόπειρα εκτέλεσης. Και γιατί έχουμε απόπειρα και όχι εκτέλεση αρπαγής, η διακοπή δεν οφείλεται στην θέληση των δραστών, αλλά οφείλεται σε δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι δεν πείστηκε ο νεαρός, το παραμύθι που χρησιμοποίησαν δεν είχε κατά το κοινώς λεγόμενο «δράκο», ειδικότερα μόλις είχε φύγει από το σπίτι, πως η μάνα του τους έστειλε να τον φέρουν πίσω;

Το παιδί μόλις άνοιξε την πόρτα, επειδή έχει μία ιδιαίτερη ενασχόληση με τα αυτοκίνητα, κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο αυτό ήταν ένα μαύρο Βαν και μέσα είχαν ξηλωθεί πινακίδες και κρεμόντουσαν και καλώδια.

Αυτό του έκανε εντύπωση. Και προσποιούμενος ότι θα ανοίξει μόνο του, την πίσω πόρτα το έβαλε στα πόδια. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε η αρπαγή. Έχουμε τη γνώμη ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση και ως τέτοιο πρέπει οι αρχές να το δουν. Η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Η αστυνομία νομίζω ότι θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο για την εξάρθρωση αυτής της ομάδας. Τώρα οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης για μη εντοπισμό των καμερών και μη ύπαρξη κινητών τηλεφώνων, νομίζω ότι όχι μόνο δε βοηθάει την υπεράσπιση αλλά αντίθετα καταδεικνύει τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης αλλά και την οργάνωση που έχει η οργάνωση αυτή» σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Πηγή: ilialive.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο