Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Μεσσηνία τη Λακωνία και τη Φωκίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε­ξαρ­θρώ­θη­κε, ύ­στε­ρα α­πό με­θο­δι­κή έ­ρευ­να της Υ­πο­δι­εύ­θυν­σης Α­σφα­λεί­ας Κα­λα­μά­τας, εγ­κλη­μα­τι­κή ο­μά­δα, τα μέ­λη της ο­ποί­ας δι­έ­πρατ­ταν συ­στη­μα­τι­κά δι­αρ­ρή­ξεις και κλο­πές σε ξε­νο­δο­χεια­κά συγ­κρο­τή­μα­τα, ε­νοι­κι­α­ζό­με­να δω­μά­τια και οι­κί­ες.

Μέ­χρι στιγ­μής έ­χουν ε­ξι­χνια­στεί συ­νο­λι­κά δε­κα­εν­νέ­α πε­ρι­πτώ­σεις δι­αρ­ρή­ξε­ων και κλο­πών στη Μεσ­ση­νί­α, τη Λα­κω­νί­α και τη Φω­κί­δα.

Για τις υ­πο­θέ­σεις αυ­τές, συ­νε­λή­φθη­σαν, με­τά α­πό ορ­γα­νω­μέ­νη α­στυ­νο­μι­κή ε­πι­χεί­ρη­ση της Υ­πο­δι­εύ­θυν­σης Α­σφα­λεί­ας Κα­λα­μά­τας, στην Κα­λα­μά­τα Μεσ­ση­νί­ας, τρεις αλ­λο­δα­ποί, δύ­ο υ­πή­κο­οι Αλ­βα­νί­ας, η­λι­κί­ας 23 και 46 ε­τών αν­τί­στοι­χα, κα­θώς και έ­νας 30χρονος υ­πή­κο­ος Πα­κι­στάν, ό­λοι τους μέ­λη της εγ­κλη­μα­τι­κής ο­μά­δας.

Σε βά­ρος τους, σχη­μα­τί­στη­κε δι­κο­γρα­φί­α κα­κουρ­γη­μα­τι­κού χα­ρα­κτή­ρα για τα -κα­τά πε­ρί­πτω­ση- α­δι­κή­μα­τα της σύ­στα­σης εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, δι­ά­πρα­ξης δι­α­κε­κρι­μέ­νων πε­ρι­πτώ­σε­ων κλο­πών, ψευ­δούς α­νω­μο­τί κα­τά­θε­σης και πα­ρά­βα­σης της Νο­μο­θε­σί­ας για τους αλ­λο­δα­πούς, η ο­ποί­α πε­ρι­λαμ­βά­νει α­κό­μη έ­να ά­το­μο, ε­πί­σης μέ­λος της εγ­κλη­μα­τι­κής ο­μά­δας.

Στο πλαί­σιο της εμ­πε­ρι­στα­τω­μέ­νης α­στυ­νο­μι­κής έ­ρευ­νας και με­τά α­πό κα­τάλ­λη­λη α­ξι­ο­λό­γη­ση και α­ξι­ο­ποί­η­ση στοι­χεί­ων και προ­α­να­κρι­τι­κών δε­δο­μέ­νων, ε­ξα­κρι­βώ­θη­κε ό­τι οι προ­α­να­φερ­θέν­τες εί­χαν συ­στή­σει εγ­κλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση με σκο­πό τη δι­ά­πρα­ξη δι­αρ­ρή­ξε­ων και κλο­πών σε ξε­νο­δο­χεια­κά συγ­κρο­τή­μα­τα, ε­νοι­κι­α­ζό­με­να δω­μά­τια και οι­κί­ες.

Η εγ­κλη­μα­τι­κή ο­μά­δα, που δρού­σε συ­στη­μα­τι­κά του­λά­χι­στον το τε­λευ­ταί­ο τρί­μη­νο, δι­έ­θε­τε ε­σω­τε­ρι­κή δι­άρ­θρω­ση, ι­ε­ραρ­χι­κή δο­μή και δι­α­κρι­τι­κό­τη­τα στους ε­πι­μέ­ρους ρό­λους των με­λών της.

Ως προς τη με­θο­δο­λο­γί­α δρά­σης τους (m­o­d­us o­p­e­r­a­n­di), τα μέ­λη της εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, α­φού ε­πέ­λε­γαν προ­σε­κτι­κά τους «στό­χους» τους ει­σέρ­χον­ταν στους χώ­ρους (δω­μά­τια, οι­κεί­ες κ.λπ.) α­πό α­να­σφά­λι­στα ση­μεί­α ή δι­αρ­ρη­γνύ­ον­τας πα­ρά­θυ­ρα και πόρ­τες.

Στις πε­ρισ­σό­τε­ρες πε­ρι­πτώ­σεις, δρού­σαν κα­τά τις νυ­χτε­ρι­νές ώ­ρες, ό­ταν οι έ­νοι­κοι κοι­μόν­του­σαν, ε­νώ ε­πέ­λε­γαν να α­φαι­ρέ­σουν αν­τι­κεί­με­να που μπο­ρού­σαν εύ­κο­λα να με­τα­φερ­θούν και να δι­ο­χε­τευ­θούν στη «μαύ­ρη α­γο­ρά» (ό­πως κι­νη­τά τη­λέ­φω­να, μι­κρές η­λε­κτρο­νι­κές συ­σκευ­ές, κο­σμή­μα­τα, ρο­λό­για κ.λπ.)

Μέ­χρι στιγ­μής έ­χουν ε­ξι­χνια­στεί:

Δώ­δε­κα κλο­πές, στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή του Δή­μου Δυ­τι­κής Μά­νης Μεσ­ση­νί­ας (Στού­πα, Ά­γιος Νι­κό­λα­ος και Καρ­δα­μύ­λη )

Έ­ξι κλο­πές στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή του Δή­μου Α­να­το­λι­κής Μά­νης Λα­κω­νί­ας (Α­ρε­ό­πο­λη, Λι­μέ­νι και Νέ­ο Οί­τυ­λο Λα­κω­νί­ας)

Μί­α κλο­πή, στην Ε­ρα­τει­νή Φω­κί­δας.

Τα μέ­λη της εγ­κλη­μα­τι­κής ο­μά­δας εί­χαν α­φαι­ρέ­σει χρή­μα­τα, κο­σμή­μα­τα, η­λε­κτρο­νι­κές συ­σκευ­ές και προ­σω­πι­κά αν­τι­κεί­με­να, η α­ξί­α των ο­ποί­ων ξε­περ­νά τις -20.500- ευ­ρώ, σύμ­φω­να με τους ι­δι­ο­κτή­τες τους.

Κα­τά τις έ­ρευ­νες, βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε πλή­θος η­λε­κτρο­νι­κών συ­σκευ­ών και προ­σω­πι­κών αν­τι­κει­μέ­νων, μέ­ρος των ο­ποί­ων α­πο­δό­θη­κε στους ι­δι­ο­κτή­τες τους.

Ε­πί­σης κα­τα­σχέ­θη­κε το χρη­μα­τι­κό πο­σό των -530- ευ­ρώ, κα­θώς και έ­να ό­χη­μα, ως μέ­σο τέ­λε­σης α­ξι­ό­ποι­νων πρά­ξε­ων.

Οι συλ­λη­φθέν­τες ο­δη­γή­θη­καν στον Ει­σαγ­γε­λέ­α Πρω­το­δι­κών Κα­λα­μά­τας, ο ο­ποί­ος τους πα­ρέ­πεμ­ψε στον Α­να­κρι­τή Κα­λα­μά­τας.

Πα­ράλ­λη­λα, σε ε­ξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται το προ­α­να­κρι­τι­κό έρ­γο α­πό την Υ­πο­δι­εύ­θυν­ση Α­σφα­λεί­ας Κα­λα­μά­τας, προ­κει­μέ­νου να ε­ξα­κρι­βω­θεί ό­λο το εύ­ρος της εγ­κλη­μα­τι­κής τους δρα­στη­ρι­ό­τη­τας, η συμ­με­το­χή τους σε δι­ά­πρα­ξη και άλ­λων συ­να­φών α­δι­κη­μά­των και η τυ­χόν εμ­πλο­κή πε­ρισ­σο­τέ­ρων α­τό­μων στην εγ­κλη­μα­τι­κή ο­μά­δα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο