Συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων στη Λακωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθη, χθες (26.1.2016) το πρωί, στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε παράνομα αρχαία αντικείμενα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες (26.1.2016) το πρωί, στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα ιδιοκτησίας του 45χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

  • Τρία (3) νομίσματα κατασκευασμένα από άργυρο, Ελληνιστικών χρόνων.
    Πέντε (5) τμήματα από κύπελλο, Αρχαίων χρόνων.
    Δύο (2) τμήματα από οινοχόη, Αρχαίων χρόνων.
    Ένα (1) κλειστό αγγείο, Αρχαίων Χρόνων.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 45χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, βρέθηκε και κατασχέθηκε τμήμα βάσης αγγείου, ύστερων Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων.

Όλα τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και παραδόθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο